Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

jotka 20:13, 29 lip 2013

Bożenko, Danusia głowy nie utnie, a dzięki Twojej "nieświadomości" mogę podziwiać te piękne zdjęcia
Świat motyli bogaty I pomyśleć, ze kiedyś wiedziałam tylko o bielinku kapustniku
Celina 06:45, 30 lip 2013

EPODLAS napisał(a)

Jolu wiadomość przeczytałam, może przez te upały, ale do mnie nic takiego nie dotarło. Motylki wkleiły mi się bez problemu. Ale do środy nic już nie wklejam.

Bożenko ja także przez nieuwage wkleiłam.trzeba sie pilnować. może się da usprawiedliwić,że to przez upały
kitek81 08:55, 30 lip 2013

jejku, jakie śliczne motyle! pięknie udało Ci się je uwietrznić na zdjęciach
działka o poranku cudna, już się nie mogę doczekać, jak u mnie zacznie się zielenić!
pozdrawiam sąsiadkę
EPODLAS 11:30, 30 lip 2013

Witajcie, u nas dzisiaj zupełna odmiana w pogodzie. Pochmurno i deszczowo. Odetchniemy nieco od upałów. Ale może nie powinnyśmy tak na nie narzekać, przecież to już prawie druga połowa lata. Mam nadzieję, że u tych co im susza ostatnio doskwierała w końcu deszcz spadnie. U nas na brak deszczu w tym roku nie narzekam i bardzo się z tego cieszę bo w moim ogrodzie ziemia bardzo przepuszczalna i brak deszczu jej okrutnie doskwiera. W tym roku w moim ogrodzie roślinkom wyjątkowo dobrze
barbara_kraj... 11:58, 30 lip 2013

Czekałam na opady i się nie doczekałam. Całe szczęście, że wczoraj sporo wody wylałam, a dzisiejsze ochłodzenie poprawi kondycję roślin. A moje chłopaczki wreszcie na rowerach pojeździć będą mogli
Urszulla 14:10, 30 lip 2013

EPODLAS napisał(a)
A tak wyglądła moja działka około wpół do osmej rano.

Motylki cd.

A to zeszłoroczny motyl, zdjęcie wleiłam dal porównania, bo to zdjęcie robione było małym Kodakiem.

Bożenko, motylki zachwycają,
ale patrząc na Twój ogród zastanawiałaś się żeby z jałowca po lewej stronie bonsai zrobić...ja tylko tak sobie....nie żeby coś narzucać
EPODLAS 17:07, 30 lip 2013

Ula, pomysł z bonsau - super. Ten jałowiec już przycinałam, bo rozrasta się okropnie, ale może na drugi rok o tym pomyślę, na razie musimy zralizować to co zaczęliśmy. Jest filmik, jak przyciąć właśnie taki jałowiec. Dzięki, każda podpowiedź mile widziana.
Basiu, do mnie dzisiaj przychodzą wnuki. Też uwielbiają jazdę na rowerze.
bogumila 18:38, 30 lip 2013

Śliczne zdjęcia robisz...pozdrawiam.
Debra 12:00, 31 lip 2013

Pięknie masz Bożenko. Uwielbiam drewniane płotki.
Widać, że u Ciebie susza nie taka straszna, pewnie ziemia inna, sporo cienia pod drzewami.
EPODLAS 12:31, 31 lip 2013

Debra napisał(a)
Pięknie masz Bożenko. Uwielbiam drewniane płotki.

Widać, że u Ciebie susza nie taka straszna, pewnie ziemia inna, sporo cienia pod drzewami.

Masz rację, u mnie jest dużo cienia, ale ziemia piaszczysta i przepuszczalna. Każdej roślinie na początek daje dużo kompostu i to może jakoś je trzyma. Ale do tej pory deszczu było sporo. Nie narzekam że mam raczej cienisty ogród, przynajmniej po południu jest już przyjemnie jak słońce praży.