Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Katkak 09:05, 09 lis 2013

Witaj Bożenko, ponieważ podobało Ci się ostatnio u mnie to serduszko na garażu to chcę Ci powiedzieć, że zawiesiłam ich już więcej. Jeszcze dziś wrzucę zdjęcia. Jeśli masz ochotę zobaczyć to serdecznie zapraszam i pozdrawiam
an_tre 10:34, 09 lis 2013

Bożenko dotarłaś na działkę? bo pogoda nam nie sprzyja, pada i pada może chociaż na trochę przestanie, bo cosik w tych naszych ogrodach trzeba zrobić prawda pozdrawiam i życzę słoneczka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
boguslawa_ma... 10:53, 10 lis 2013

Bożenko czekamy na fotkiMilej niedzieli życzę
Biedroneczka 14:17, 10 lis 2013

EPODLAS napisał(a)

I moje wierzby, które widzę cały rok, zawsze inne.

Jak by mi ktoś bajkę z dzieciństwa opowiadał...
Cudne zdjęcie. Pamiętam jak byłam mała, to takie widoczki, z wiejską dróżką, płotkiem i takimi właśnie wierzbami malowałam.
Zdjęcie jak malowane! Pozdrawiam
barbara_kraj... 18:47, 10 lis 2013

EPODLAS napisał(a)
I jeszcze jesienne liście wstawię, których jest coraz mniej na drzewach, a wkrótce nie będzie wcale. Ciekawa jestem czy coś jeszcze na mojej działce kwitnie? Pozdrówka dla wszystkich.

Ładniutka fotka
EPODLAS 20:19, 11 lis 2013

I już po weekendzie. To były dla mnie bardzo absorbujące dni, bo w piątek byliśmy na działce, a w sobotę byliśmy w domu, robimy mały remont. W łazience i kuchni mąż zakłada sufity podwieszane i oświetlenie ledowe.
W piątek na początku naszego pobytu na działce padało, ale potem się rozchmurzyło i było całkiem fajnie.
Woziłam obornik od sąsiada, M przekopał warzywniak i na koniec rozsypaliśmy Dolomit.
Zostało sporo kompostu, więc rozsypałam go na trawę, gdzie rosła najsłabiej. Dobrze wgrabiłam w ziemię i mam nadzieję, że to pomoże

Na początku kiedy deszcz pada,ł było naprawdę nieciekawie, nawet po Misi widać że nie bardzo była zadowolona.

W pobliżu pasły się konie sąsiada, ma ich pięć. Poszłam zrobiłam, ta klacz pozowała mi najchętniej.

Roślin jeszcze nie okrywałam, było zdecydowanie za ciepło, pojedziemy gdzieś za trzy tygodnie.

an_tre 20:25, 11 lis 2013

EPODLAS napisał(a)

Fajne te koniki Bożenko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
AgnieszkaBK 21:23, 11 lis 2013

Najgorsze jest to dojeżdżanie na działkę. Czasem zanim się dojedzie, to zaczyna padać, albo rezygnuje się z wyjazdu bo jest brzydka pogoda, a po paru godzinach wypogadza się ale jest za późno żeby jechać. Jak ma się ogród przy domu to jest o wiele łatwiej .... wiem jak to jest Bożenko, dawałaś nawóz i dolomit razem? Ja teraz dałam tylko kredę, bo czytałam żeby w tym samym czasie tego nie robić. Może też powinnam dać nawóz?
Bogdzia 09:50, 12 lis 2013

Śliczne zdjecia listków brzozy i koni. Ogród też całkiem jeszcze dobrze wygląda. Szkoda ze musisz dojeżdzac ale za to masz nagrodę w postaci pieknych widoków okolicy Gdyby było tam dużo domów widoki by znikły . Teraz niestety zostaną tylko zdjecia do oglądania. Twoje ogląda sie z najwiekszą przyjemnością.Pozdrówka.
EPODLAS 10:35, 12 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Śliczne zdjecia listków brzozy i koni. Ogród też całkiem jeszcze dobrze wygląda. Szkoda ze musisz dojeżdzac ale za to masz nagrodę w postaci pieknych widoków okolicy Gdyby było tam dużo domów widoki by znikły . Teraz niestety zostaną tylko zdjecia do oglądania. Twoje ogląda sie z najwiekszą przyjemnością.Pozdrówka.

Bogdziu, zgadzam się z tobą całkowicie. Mam ładne widoki, jezioro blisko, tereny do spacerów, obornik w każdej ilości, ale niestety też dylematy. Największe są wtedy, jak jest susza, wtedy zamartwiam się czy mi nie wyschło itd. Ale jakoś dajemy radę i rośliny też. Myślę, że jak M przejdzie na emeryturę to całe lato przesiedzimy na działce.

Agnieszko ten oborniki był już pięknie przekompostowany. Może jak by był świeży to Dolomit by nie był dobry. U mnie raczej kwaśna ziemia, obok lasy i piaski.
Warzywa mam udane, oprócz pory, ta nie chce u mnie rosnąć, muszę wykukać dlaczego?