Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

an_tre 14:25, 19 sie 2014

EPODLAS napisał(a)

I żeby nie było tak pięknie zawiodły na całej linii kosmosy. Nie wiem dlaczego, w zeszłym roku były takie ładne. Siałam je późno, na drugi rok już tak nie zrobię, urosły wielkie a kwiatów mało.

Bożenko a co ty od nich chcesz? są młode, zdrowe i będą ci pięknie kwitły do przymrozków, bardzo wdzięczne kwiatuszki
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ewsyg 14:39, 19 sie 2014

Bożenko,nie dokupuj jeżówek . Nie ścinaj ich na zimę, zostaw to zawiążą nasiona i się wysieją same. Są w tym znakomite Poza tym są zimowym pożywieniem dla ptaków.
Agania 15:20, 19 sie 2014

Też lubię te późno letnie rudbekie, u mnie też już pięknie się rozrosły, jeżówek też mi wcale nie przybywa, a wcale ich nie obcinałam na zimę, wręcz mi niektóre zanikły, a pozostałe kępy nie okazały się większe, rachitycznie wyglądają, ale to może moja wina, bo nie nawoziłam, jaka pogoda u ciebie u mnie krajobraz w deszczu i zimno
Milka 16:53, 19 sie 2014

Agatko, moich też nie nawożę i są ok, a siewek mnóstwo jest

Bożenko, wg mnie kosmos wygląda znakomicie i piękny kolor, u mnie wszystkie możliwe kolory są
nasiona zostawiam i on sam się wysiewa chyba, czy zbierać?
an_tre 19:47, 19 sie 2014

Milka napisał(a)
Agatko, moich też nie nawożę i są ok, a siewek mnóstwo jest

Bożenko, wg mnie kosmos wygląda znakomicie i piękny kolor, u mnie wszystkie możliwe kolory są
nasiona zostawiam i on sam się wysiewa chyba, czy zbierać?

Irenko sam się wysiewa, ja w tym roku postawiłam na samosiejki i nie zawiodłam się
nie wysiały się tylko pełne
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:00, 19 sie 2014

Chryzantemy masz śliczne, kosmosy tak jak piszą dziewczyny jeszcze zakwitną bo jesien pewnie będzie długa jak to ostatnio bywa. Pozdrawiam.
Gabriela 21:29, 19 sie 2014

Też sposobały mi się chryzanatemy, piękne kolory masz.
Co do jeżówek, to u mnie nigdy żadna się sama nie wysiała, a nawet wzięły i zginęły. W tym roku kwitną mi pierwszy raz z zeszłorocznej wysianej rozsady, takie zwykłe różowe i kilka białych. Ciekawa jestem jak z nimi będzie.
EPODLAS 22:27, 19 sie 2014

Gabriela napisał(a)
Też sposobały mi się chryzanatemy, piękne kolory masz.
Co do jeżówek, to u mnie nigdy żadna się sama nie wysiała, a nawet wzięły i zginęły. W tym roku kwitną mi pierwszy raz z zeszłorocznej wysianej rozsady, takie zwykłe różowe i kilka białych. Ciekawa jestem jak z nimi będzie.

Jeżówki zostawię na zimę tak jak radzicie. Co będzie zobaczymy, jak nie wysieją się to ptaki będą miały chociaż uciechę. Muszę dobrze wypielić tę rabatę przed zimą, bo liczę na to że i werbena się wysieję. Rośnie obok jeżówek. To z założenia ma być jesienna rabata, najładniejsza jesienią. Trawy, rudbekie, werbena no i jeżówki.
bogumila 18:13, 20 sie 2014

Podobają mi się Twoje kosmosy...jesienią będzie kwiatowy łan...trochę cierpliwości...pozdrawiam serdecznie.
Katkak 22:30, 20 sie 2014

Bożenko mnie też szalenie podobają się te kosmosy . Trzymam kciuki za jeżówki w takim razie