Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

yolka 17:50, 17 sty 2015

Co nowego na działce? pewnie wiosna na progu czeka
EPODLAS 23:54, 17 sty 2015

Małgosiu, byłam zdziwiona, było tylko jedno kretowisko. Ale wygrabiliśmy trawę, po wichurach z klonu leżało kilka niedużych gałęzi, więc trawnik po wygrabieniu i sprzątnięciu gałęzi wyglądał całkiem przyzwoicie. Było pochmurnie, nawet deszczyk pokropił, więc fotek nie robiłam, poszłam tylko do sąsiada i zrobiłam zdjęcie jego psa i kaczek. Pies ma prawdziwie pieski los.
Jolu, tylko w jednym miejscu zauważyłam wychodzące wczesne tulipany i pigwowiec ma pąki. Pewnie zmarzną i znowu zero kwiatów i jabłuszek. Ale w sercu już pragnienie wiosny coraz większe. Ale mimo wszystko chciałabym żeby spadł jeszcze śnieg. W tym roku u nas prawie go nie było
mira 01:25, 18 sty 2015

Tak sobie myślę, że można wykorzystać tę pogodę na grabienie trawników.Prognoza stale na plusie aż się chce na rabatch dłubać ale nie mam pewności co luty przyniesie. U mnie też było wietrznie i wszelkiego dobra mam na trawnikach.

pozdrawiam
malgocha1960 08:45, 18 sty 2015

No to ładna z ciebie koleżanka,poszłaś do sąsiada robić zdjęcie jego psa ,a do mnie miałaś rzut beretem i u mnie dwie księżniczki nadstawiałyby ci się do obiektywu i nie zajechałaś na kawę.Mam focha.
Maria667 15:11, 18 sty 2015

Bożenko!
Masz niesamowitą rękę do zdjęć. I gratuluję sukcesów!
kitek81 22:31, 19 sty 2015

Bożenko, zdjęcia piesia na fb widziałam, piękny piesek, szkoda, że taki bidny i smutny niebieściutkie kwiatuszki obejrzałam, już tęskno za takimi widokami w realu
szkoda, że nie udało Ci się zrobić zimowych zdjęć, pewnie wyszły by jak zawsze profesjonalnie, tego jestem pewna
trzymaj się, Kochana
EPODLAS 10:47, 20 sty 2015

Kochani byłam na działce w sobotę, do pracy było niewiele, jedynie trawę wygrabiliśmy no i na spacer poszłam. Źle nie wyglądało, rośliny u mnie nie wychodzą, tylko w jednym miejscu wczesne czerwone tulipany. Teraz chcę jechać 21 lutego, jak nie będzie mrozu wezmę się za obcinanie krzewów. Winogrona zaczęłam obcinać teraz późną jesienią, przynajmniej na wiosnę trochę mniej pracy. U nas dzisiaj spadł mokry śnieg, plucha ale chociaż wiatru nie ma. Mam nadzieję że wiosna wynagrodzi nam tą brzydką zimę. Ponieważ nie mam aktualnych fotek z ogrodu zeszłoroczne wiosenne kwiatki wstawiam.
Szafirki, niekłopotliwe a śliczne.

szachownica kostkowa nie rozsiewa się mocno ale co roku jest jej trochę więcej.

Malutkie narcyzki.

Piegowate fiołki.

Zawilce wielkokwiatowe, tu już jest właściwie zawilcowy łan,

Kwiaty kaliny piękne chociaż nie pachną. Żeby ten krzew jeszcze mszyca nie kochała

Drobniutkie bratki, rozsiewają się ale kwitną już wiosną, a potem jesienią aż do zimy.

A na koniec zima z zeszłego roku. Tu śniegu też nie ma, ale staw zamarznięty.

Malgosik 11:05, 20 sty 2015

Witaj

Śliczne kwiatki masz wiosną w ogrodzie.
Karol99 14:58, 20 sty 2015

Piękne zdjęcia
Urszulla 17:40, 20 sty 2015

tak,piękne zawsze)
lubię szafirki