Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Muszelka 13:50, 12 lip 2023

Makao napisał(a)

Tak i zaciszna

Aniu, a może posadź w tym miejscu hortensję 'Fraise Melba'. To przepiękna odmiana. Kocha słońce, ma ogromne kwiatostany, najsilniejsze pędy ze wszystkich bukietówek (nawet huragan ich nie położy - przetestowane). Od początku sierpnia spektakularnie się przebarwia: biało-różowy, potem róż, ciemny róż. Od końca września do listopada jest koloru purpurowego.

Gwarancja 5. miesięcy fantastycznej ozdoby, przy minimum wysiłku z Twojej strony. Potrzebuje tylko marcowego cięcia, podania jeden raz nawozu i wody.

Ewa777 15:12, 12 lip 2023

Zmiana na tarasie superancka
Był klimacik śródziemnomorski, ale traz chyba więcej światła

Podziwiam zdolności córki, bo ja ze wszystkich ciast tylko tortu nie umiem robić.
Na boczniakach się nie znam.
olciamanolcia 15:46, 12 lip 2023

Super bez luków - o wiele lepiej .
Osobiście nie lubię żadnych „zakoli”
ElzbietaFranka 15:52, 12 lip 2023

Łuki zabierały trochę światła. Jest dobrze.
Ania ja bym tam naradzie obok róży nic nie sądziła zobaczysz jak będzie rosła zawsze możesz coś nasadzic.
Makao 15:57, 12 lip 2023

Muszelka napisał(a)

Aniu, a może posadź w tym miejscu hortensję 'Fraise Melba'. To przepiękna odmiana. Kocha słońce, ma ogromne kwiatostany, najsilniejsze pędy ze wszystkich bukietówek (nawet huragan ich nie położy - przetestowane). Od początku sierpnia spektakularnie się przebarwia: biało-różowy, potem róż, ciemny róż. Od końca września do listopada jest koloru purpurowego.

Gwarancja 5. miesięcy fantastycznej ozdoby, przy minimum wysiłku z Twojej strony. Potrzebuje tylko marcowego cięcia, podania jeden raz nawozu i wody.

Fajna ale potrzebuję czegoś co w przyszłym roku będzie już widać, choć trochę. A hortensja będzie wysoka dopiero po 3-4 latach.
Ale rozważałam już hortensje tam. Nawet na pniu
Makao 15:59, 12 lip 2023

Ewa777 napisał(a)
Zmiana na tarasie superancka
Był klimacik śródziemnomorski, ale traz chyba więcej światła

Podziwiam zdolności córki, bo ja ze wszystkich ciast tylko tortu nie umiem robić.
Na boczniakach się nie znam.

Zdecydowanie więcej światła. I meble możemy bardziej rozstawić. A tak to łuki ograniczały poruszanie się i musiały być ściśnięte.
Makao 16:00, 12 lip 2023

olciamanolcia napisał(a)
Super bez luków - o wiele lepiej .
Osobiście nie lubię żadnych „zakoli”

A mi się znudziły. W domu już 11 lat temu usunęłam ale te dopiero teraz nadarzyła się okazja. Plan był wcześniej.
Makao 16:02, 12 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Łuki zabierały trochę światła. Jest dobrze.
Ania ja bym tam naradzie obok róży nic nie sądziła zobaczysz jak będzie rosła zawsze możesz coś nasadzic.

Oj zabierały. Teraz jest jaśniej.
Co do róży to jest to jakaś opcja możliwa do wykonania
mirkaka 20:17, 12 lip 2023

Ciekawa będzie produkcja boczniaków
anabuko1 09:00, 13 lip 2023

hej Aniu.
Podoba mi się ta zmiana tarasowa.
Przestrzennej, widniej, no ładniej
Powodzenia z judaszowcem.
Ja jeszcze go nie mam.
To w tej kwestii jestem jeszcze zielona.