Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 16:02, 08 paź 2024

TAR napisał(a)
hmm to moze byc Ginger Peach albo jakas Fire

Fire Chief bardzo podobna lub Red Fire. Melting Fire też pasuje.
Można tą strzelać bez końca.
TAR 17:44, 08 paź 2024

Ale skoro tyle lat temu kupowana to czesc obecnych sie nie lapie. A jaka jest blaszka spodnia, kolor?
Basieksp 20:10, 08 paź 2024

Prosa masz baaardzo ładne nie dziwię się, że nie możesz się na nie napatrzeć a u znajomych szok, szczególnie hosty, takie ładne, zdrowe, duże u mnie jednak trochę, ślimory zrobiły swoje, nie wszędzie ale jednak.
Makao 21:22, 08 paź 2024

Basieksp napisał(a)
Prosa masz baaardzo ładne nie dziwię się, że nie możesz się na nie napatrzeć a u znajomych szok, szczególnie hosty, takie ładne, zdrowe, duże u mnie jednak trochę, ślimory zrobiły swoje, nie wszędzie ale jednak.

U nich chyba ślimaki nie mają szans bo dość szeroki chodnik tak jest a poza tym prócz roślin przy domu to jedynie tuje wokół ogrodzenia więc daleko by pełznąć bo to wielka działka
Polon 21:26, 08 paź 2024

Chwila nieuwagi i są dwa ogrody do oglądania
Twoja żurawka rewelacyjna, jeśli dobrze widzę, to ma dość drobne liście, śliczne, niby czerwone, ale nie takie, przepraszam, jak kapusta, cudna jest
W ogóle cały ogród taki przytulny, można zasiąść i się delektować. Kratka pod róże pięknie widoczna

Chyba kiedyś coś pisałaś o miejscu ogniskowym, ale zainteresował mnie ruszt - opuszczany na tym maszcie? Czy możesz napisać jak on jest mocowany?

W ogrodzie znajomych, poza oczywistym szokiem co potrafią rośliny przez rok nawyczyniać, szczególnie wpadło mi w oko takie żółte coś jak dywan, którego to dywanu nie było, a się pojawił . Zupełnie odwrotnie jak samochód, był i zniknął . W sumie, to po co samochód, jak się ma ogród , lepiej zostać w ogrodzie
Makao 21:31, 08 paź 2024

Jupii!!
Będę miała skrzynie na warzywa

Mąż oddał mi plac parkingowy gdzie zakopaliśmy zbiornik na deszczówkę. Myśleliśmy że będzie można tam nadal parkować samochód ale wykonawca uprzedził że na zbiorniku na deszczówkę to dość ryzykowne. I tak marudziłam o tych skrzyniach że chciałam zagospodarować kolejny kawałek trawnika w ogrodzie a mojemu mężowi oczy dęba stanęły i krzyknął „weź parking, i tak nici z parkowania i tak”. Popłakałam się ze szczęścia

Od razu zaczęłam szukać skrzyń ale w efekcie chyba wybetonujemy sami.

Mąż powiedział że jak załatwię deski na szalunek to je zrobi
No i napisałam do znajomego. Jutro ma mi dać znać ile ma.

Mężatemu troszkę szczęka opadła ale słowo się rzekło
Makao 21:37, 08 paź 2024

Polon napisał(a)
Chwila nieuwagi i są dwa ogrody do oglądania
Twoja żurawka rewelacyjna, jeśli dobrze widzę, to ma dość drobne liście, śliczne, niby czerwone, ale nie takie, przepraszam, jak kapusta, cudna jest
W ogóle cały ogród taki przytulny, można zasiąść i się delektować. Kratka pod róże pięknie widoczna

Chyba kiedyś coś pisałaś o miejscu ogniskowym, ale zainteresował mnie ruszt - opuszczany na tym maszcie? Czy możesz napisać jak on jest mocowany?

W ogrodzie znajomych, poza oczywistym szokiem co potrafią rośliny przez rok nawyczyniać, szczególnie wpadło mi w oko takie żółte coś jak dywan, którego to dywanu nie było, a się pojawił . Zupełnie odwrotnie jak samochód, był i zniknął . W sumie, to po co samochód, jak się ma ogród , lepiej zostać w ogrodzie

Dziękuję

Ruszt wcale nie jest mocowany. Tam jest dziura i samo się blokuje pod wpływem ciężaru rusztu. Od razu mówię że ognisko z rusztem kupowane gotowe z jakiejś strony i 3-4 lata temu kosztowało 800zł.

U znajomych żółty dywan to tojeść rozesłana. Na zdjęciu przed widać t malutkie kępki. Ten dywan to poprostu kosmos. I to w pełnym słońcu na patelni cały dzień.
Polon 22:14, 08 paź 2024

Dzięki za info o ruszcie

O tojesci słyszałam, że jest mocno ekspansywna, ale jak patrzę na ten dywan …

Ogród zamiast parkingu - czad
Idź na całość, szklarnię tam postaw

No i mąż, który potrafi takie różne cuda z betonu robić, to skarb
Magara 22:34, 08 paź 2024

Ania, prosa - świetne - szukam już na nie miejsca
Ogród jesienny musi być jesienny, nie musi być mnogości kwiecia przecież - moim zdaniem Twój jest bardzo, ale to bardzo ok
Skrzynie warzywne - zawsze popieram - co swoje zielsko to swoje, nie dość, że zdrowsze to jeszcze dużo dłużej zdatne do spożycia - kuj żelazo póki gorące Może więcej skrzyń zmieścisz?
ElzbietaFranka 00:09, 09 paź 2024

Dziękuję Aniu.