Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 19:49, 26 paź 2024

mrokasia napisał(a)
Aniu, fajne te skrzynie . Tam jakieś zbrojenie jest? Jak głęboko posadowione?
Jak moje drewniane się rozpadną to zrobię z betonowych podmurówek.

Jakieś zbrojenie mężaty dawał ale nie patrzyłam co i jak bo lekko przeziębiona jestem i w nosie mnie kręci. Siedzę w domu i wybiegam tylko na chwilkę by fotkę cyknąć.
TAR 19:51, 26 paź 2024

mrokasia napisał(a)
Aniu, fajne te skrzynie . Tam jakieś zbrojenie jest? Jak głęboko posadowione?
Jak moje drewniane się rozpadną to zrobię z betonowych podmurówek.

A to bardzo fajny pomysl. Moze wiosna mojego namowie. Zostalo nam sporo materialu od ogrodzenia w tym podmurowka i kostka. Moglyby byc z tego skrzynie na warzywa. Choc ze dwie.
Makao 19:51, 26 paź 2024

Kordina napisał(a)
Aniu świetne te skrzynie, też interesują mnie aspekty praktyczne jak Mrokasię

Może przy następnej skrzyni podpatrzę co on za druty wkłada i jak. Wydaje mi się że on takie kawałki 20cm co jakiś czas wrzuca w beton.
Makao 19:53, 26 paź 2024

pestka56 napisał(a)
Moje drewniane już 2 razy wymieniałam na nowe. Teraz jak się rozlecą zrobię jak Kasia / Mrokasia z podmurówek pod przęsła płotu.

Drewniane są super i mniej miejsca zajmują. Takie betonowe to jednak grubość ścian mocno zmniejsza grządkę. Gdyby nie to że próchnieją to wolałbym drewniane.
Makao 19:56, 26 paź 2024

TAR napisał(a)

A to bardzo fajny pomysl. Moze wiosna mojego namowie. Zostalo nam sporo materialu od ogrodzenia w tym podmurowka i kostka. Moglyby byc z tego skrzynie na warzywa. Choc ze dwie.

Haha, ale Was natchnęłam do kombinowania. Super. Wykorzystujcie co się da Ja nie mam na stanie takich kostek. Musiałabym kupić więcej taniej wyniesie nas wylanie betonu.
Makao 20:01, 26 paź 2024

Dobra znalazłam na tych zdjęciach jak się przybliży że jest zbrojenie. Długie pręty dookoła pociągnięte mniej więcej w połowie wysokości
Polon 20:10, 26 paź 2024

Powtórzę się/ nie chcesz męża wypożyczyć????
Betoniarka wasza, czy pożyczacie? Mój ostatnio, jak mu dziurę w brzuchu wierciłam o coś tam, to odpalił, że nie ma betoniarki więc się nie da zrobić . Generalnie zawsze czegoś nie ma, więc zrobić się nie da nic

Mnie kuszą skrzynie z płyt takich jak u Patrycji, najlepiej jeszcze wyższych, no ale nie ma betoniarki, to się nie da zamontować …

Super warzywnik będzie

Edit: 10 cm to się nawet przysiąść da
Makao 22:29, 26 paź 2024

Polon napisał(a)
Powtórzę się/ nie chcesz męża wypożyczyć????
Betoniarka wasza, czy pożyczacie? Mój ostatnio, jak mu dziurę w brzuchu wierciłam o coś tam, to odpalił, że nie ma betoniarki więc się nie da zrobić . Generalnie zawsze czegoś nie ma, więc zrobić się nie da nic

Mnie kuszą skrzynie z płyt takich jak u Patrycji, najlepiej jeszcze wyższych, no ale nie ma betoniarki, to się nie da zamontować …

Super warzywnik będzie

Edit: 10 cm to się nawet przysiąść da

Będą wyższe. Tak ze 30cm.

Betoniarka nasza. My z reguły kupujemy to czego potrzebujemy a betoniarka została nam po wcześniejszych pracach.
Mamy dwóch synów i lubią majsterkować tak jak mąż więc sprzęt jest stale używany.

Męża nie pożyczam za dużo jeszcze zleceń moich ma to wykonania. Pewnie do śmierci będzie zajęty

Ps. Powiedziałam mężatemu że chcesz go wypożyczyć z betoniarką (uśmiechmął się )a on powiedział że beton można kupić gotowy. Tylko wodę lejesz i już
Magara 23:34, 26 paź 2024

Ania, skrzynia mistrzowska
Nasz warzywnik do remontu - drewniane jednak średnio się sprawdziły

Czekam z niecierpliwością na widok efektu końcowego u Ciebie
Makao 23:51, 26 paź 2024

Magara napisał(a)
Ania, skrzynia mistrzowska
Nasz warzywnik do remontu - drewniane jednak średnio się sprawdziły

Czekam z niecierpliwością na widok efektu końcowego u Ciebie

Ja też nie mogę doczekać się efektu końcowego. Jeszcze przed zimą musimy zdążyć