U nas montaż był bez betonu, bo my mamy skręcone na takie płytki metalowe. Ja mam z podmurówek od płotu, a wyższe to widziałam, że robią inni z przęseł betonowych. https://pl.pinterest.com/pin/3659243433156415/
Ania, jakiej szerokości zrobiłaś w końcu skrzynie?
Moje drewniaczki zawsze były 130x130 cm i 40 cm wysoko. Ale już nie zrobię takich szerokich, bo ciężko mi sięgać na środek. Dla mnie metr to już dużo przy moich 158 cm wzrostu.
Ja musialabym dokupic podmurowek kilka i narozniki. I musialabym na wysokosc dac na dwie podmurowki. Chyba, ze mi sie uda kupic gladkie wys. 50 cm. Te skrzynki 30-40 cm dla mnie za niskie ze wzgledu na kregoslup. Wiec albo dwie podmurowki po 30 cm albo jedna 50 cm
Jak bym mniała tam więcej miejsca to też wym chciała wyższe skrzynie ale tam jednak ciasno jest i im wyższe tym przeciskanie trudniejsze. Muszą wystarczyć takie niższe.
Ty jak masz sporo miejsca to i ścieżki pomiędzy możesz zrobić szersze niż moje 40cm. Takie min 60 podobno są właściwe
Ścieżki u mnie na szerokość kosiarki, ale to nie taki znowu dobry pomysł, bo i tak nie dokasza się po bokach i muszę z podkaszarką latać, a żyłka kaleczy drewno.
W pierwszym warzywniku miałam pięterko w każdej skrzyni na środku i to było niezłe, bo rosły w jednym zioła, a w pozostałych bardziej słońcolubne warzywa jak papryka.