Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Joann 00:36, 27 paź 2024

Aniu i ja podpatruje, świetny pomysł z tymi skrzyniami!
Patrycja_KG_Lu 10:11, 27 paź 2024

Polon napisał(a)
Powtórzę się/ nie chcesz męża wypożyczyć????
Betoniarka wasza, czy pożyczacie? Mój ostatnio, jak mu dziurę w brzuchu wierciłam o coś tam, to odpalił, że nie ma betoniarki więc się nie da zrobić . Generalnie zawsze czegoś nie ma, więc zrobić się nie da nic

Mnie kuszą skrzynie z płyt takich jak u Patrycji, najlepiej jeszcze wyższych, no ale nie ma betoniarki, to się nie da zamontować …

Super warzywnik będzie

Edit: 10 cm to się nawet przysiąść da

U nas montaż był bez betonu, bo my mamy skręcone na takie płytki metalowe. Ja mam z podmurówek od płotu, a wyższe to widziałam, że robią inni z przęseł betonowych.
https://pl.pinterest.com/pin/3659243433156415/
pestka56 10:53, 27 paź 2024

Ania, jakiej szerokości zrobiłaś w końcu skrzynie?
Moje drewniaczki zawsze były 130x130 cm i 40 cm wysoko. Ale już nie zrobię takich szerokich, bo ciężko mi sięgać na środek. Dla mnie metr to już dużo przy moich 158 cm wzrostu.
Makao 11:34, 27 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

U nas montaż był bez betonu, bo my mamy skręcone na takie płytki metalowe. Ja mam z podmurówek od płotu, a wyższe to widziałam, że robią inni z przęseł betonowych.
https://pl.pinterest.com/pin/3659243433156415/

Ooo te z takich przęseł też oglądałam. Jednak cena też nie niska.
Makao 11:36, 27 paź 2024

pestka56 napisał(a)
Ania, jakiej szerokości zrobiłaś w końcu skrzynie?
Moje drewniaczki zawsze były 130x130 cm i 40 cm wysoko. Ale już nie zrobię takich szerokich, bo ciężko mi sięgać na środek. Dla mnie metr to już dużo przy moich 158 cm wzrostu.

W środku będą do metra szerokości. Nie chciałam zbyt szerokich żeby właśnie mieć łatwiej sięgać z każdej strony
Makao 11:38, 27 paź 2024

Joann napisał(a)
Aniu i ja podpatruje, świetny pomysł z tymi skrzyniami!

Przy okazji obgadujemy sprawę kompostownika ponieważ będziemy je czyścić bo ziemi do skrzyń potrzeba dużo więc będzie okazja zrobić nowy kompostownik.
TAR 11:41, 27 paź 2024

Polon napisał(a)
Powtórzę się/ nie chcesz męża wypożyczyć????
Betoniarka wasza, czy pożyczacie? Mój ostatnio, jak mu dziurę w brzuchu wierciłam o coś tam, to odpalił, że nie ma betoniarki więc się nie da zrobić . Generalnie zawsze czegoś nie ma, więc zrobić się nie da nic

Mnie kuszą skrzynie z płyt takich jak u Patrycji, najlepiej jeszcze wyższych, no ale nie ma betoniarki, to się nie da zamontować …

Super warzywnik będzie

Edit: 10 cm to się nawet przysiąść da

Z ta betoniarka to wymowka beton mozna gotowy w worku kupic, wode dodac, wymiachac i włala.
TAR 11:45, 27 paź 2024

Makao napisał(a)

Haha, ale Was natchnęłam do kombinowania. Super. Wykorzystujcie co się da Ja nie mam na stanie takich kostek. Musiałabym kupić więcej taniej wyniesie nas wylanie betonu.

Ja musialabym dokupic podmurowek kilka i narozniki. I musialabym na wysokosc dac na dwie podmurowki. Chyba, ze mi sie uda kupic gladkie wys. 50 cm. Te skrzynki 30-40 cm dla mnie za niskie ze wzgledu na kregoslup. Wiec albo dwie podmurowki po 30 cm albo jedna 50 cm
Makao 12:50, 27 paź 2024

TAR napisał(a)

Ja musialabym dokupic podmurowek kilka i narozniki. I musialabym na wysokosc dac na dwie podmurowki. Chyba, ze mi sie uda kupic gladkie wys. 50 cm. Te skrzynki 30-40 cm dla mnie za niskie ze wzgledu na kregoslup. Wiec albo dwie podmurowki po 30 cm albo jedna 50 cm

Jak bym mniała tam więcej miejsca to też wym chciała wyższe skrzynie ale tam jednak ciasno jest i im wyższe tym przeciskanie trudniejsze. Muszą wystarczyć takie niższe.

Ty jak masz sporo miejsca to i ścieżki pomiędzy możesz zrobić szersze niż moje 40cm. Takie min 60 podobno są właściwe
pestka56 13:14, 27 paź 2024

Ścieżki u mnie na szerokość kosiarki, ale to nie taki znowu dobry pomysł, bo i tak nie dokasza się po bokach i muszę z podkaszarką latać, a żyłka kaleczy drewno.

W pierwszym warzywniku miałam pięterko w każdej skrzyni na środku i to było niezłe, bo rosły w jednym zioła, a w pozostałych bardziej słońcolubne warzywa jak papryka.