Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

ewsyg 15:36, 13 gru 2024

Aniu, świetny masz ten karmnik. Musze pokazać mężowi, niech się wykaże
Makao 12:49, 23 gru 2024

Zimowa pora roku spowolniła działania ogrodowe a i tu na forum też widać mniejszy ruch. Przygotowania do świąt pochłaniają teraz cały czas
Aż nie do wiary jak szybko to zleciało. Za chwilę styczeń i rozpocznę pierwsze wysiewy paprykowe.
Zakupiony kalendarz pomoże mi nie zapomnieć o niczym

Będzie się działo
Makao 13:46, 23 gru 2024

Ja również życzę wszystkim Radosnych i Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia a także wszelkiej pomyślności w Nowym Roku 2025

Kordina 14:36, 23 gru 2024

Dziękuję Aniu i też odwzajemniam
Ja w zeszłym roku zakupiłam sobie kalendarz z Zielonego Pogotowia od ś.p. Taty i tam tyle ponadczasowych fajnych przepisów ogrodowych mam
Makao 14:45, 23 gru 2024

Kordina napisał(a)
Dziękuję Aniu i też odwzajemniam
Ja w zeszłym roku zakupiłam sobie kalendarz z Zielonego Pogotowia od ś.p. Taty i tam tyle ponadczasowych fajnych przepisów ogrodowych mam

Dzięki

Kupowałam już różne kalendarze ogrodnicze ale na razie nie trafiłam na spełniający moje wymagania. Liczę na ten obecny że będzie strzałem w 10tkę
pestka56 11:07, 24 gru 2024

Kto wie, może powinnaś stworzyć własny kalendarz. Dawno temu był zwyczaj prowadzenia kalendarzy jako kroniki. Może warto tworzyć kalendarze ogrodnicze przystosowane do konkretnego ogrodu

Najlepszego, Aniu. Świąt pięknych, a w kolejnym roku sukcesów nie tylko ogrodniczych
anpi 14:39, 27 gru 2024

Karmniczka, a raczej całej stółówki chyba jeszcze nie chwaliłam. a jak chwaliłam to jeszcze raz chwalę!
i bombeczki choinkowe piękne! A taki kalendarz przydatna rzecz, sama na taki mam chęć
Makao 19:08, 27 gru 2024

pestka56 napisał(a)
Kto wie, może powinnaś stworzyć własny kalendarz. Dawno temu był zwyczaj prowadzenia kalendarzy jako kroniki. Może warto tworzyć kalendarze ogrodnicze przystosowane do konkretnego ogrodu

Najlepszego, Aniu. Świąt pięknych, a w kolejnym roku sukcesów nie tylko ogrodniczych

Jak ten co kupiłam się sprawdzi to nie będę więcej szukać. Jest dość uniwersalny więc terminy ruchome.

Dzięki. Były spokojne
Wszystkiego dobrego w Nowym 2025 r.
Makao 19:15, 27 gru 2024

anpi napisał(a)
Karmniczka, a raczej całej stółówki chyba jeszcze nie chwaliłam. a jak chwaliłam to jeszcze raz chwalę!
i bombeczki choinkowe piękne! A taki kalendarz przydatna rzecz, sama na taki mam chęć

Dziękuję. Karmnik spełnia rolę idealnie.

Taki kalendarz usprawnia pracę w ogrodzie. Nie ma stresu że coś się przegapi. Trzeba tylko trafić na właściwy dla siebie.
Do tej pory nie sprawdzały się te co miałam a i wskazówki były mało przydatne dla mnie. Potrzebuję czegoś konkretnego ale bez spiny. Z możliwością dopasowanie prac do swoich warunków pogodowych. Ten wydaje się być obiecujący ale to okaże się w połowie sezonu gdy już wszystko będzie rosło w ogrodzie i będzie można ocenić
Magara 23:42, 27 gru 2024

Bardzo jestem ciekawa Twoich wniosków po stosowaniu się do kalendarza Kasi In, ale o to pewnie zapytam za rok
Też bym chciała kalendarz, który mnie poprowadzi. Marzenie ściętej głowy
Do tej pory miałam ekologiczny księżycowy, ale średnio z niego korzystałam, raz wyszło, raz nie wyszło...

Pogoda jest nieprzewidywalna, klimat się zmienia, diabeł wie jaka będzie wiosna A do tego rejonizacja - co wolno siać do gruntu w Polsce zachodniej, niekoniecznie wolno np. w północnej

W zeszłym sezonie kupiłam własny kalendarz przeznaczony wyłącznie do prac ogrodowych, starałam się rzetelnie robić notatki na przyszłość - jakoś podskórnie czuję, że to najlepsza kalendarzowa droga Plus wszelkie info z wątku Hani odnośnie prac ogrodowych, skorygowane o położenie ogrodu