Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Muszelka 19:03, 01 kwi 2023

Piękne kompozycje w donicach!
Muszelka 19:05, 01 kwi 2023

Makao napisał(a)

Okej, czyli kłącza do gruntu - super.
Ciemiernik który kupiłam to spora roślinka ale jedna bo są drogie. Ładna kępka więc się zdecydowałam

Bardzo dorodny egzemplarz
Muszelka 19:10, 01 kwi 2023

Makao napisał(a)
Moje 7 patyków ma coraz większe te białe kropki ale korzonków nadal nie widać. Już ziemię kupiłam do ukorzeniania i pikowania żeby móc je wsadzić.

Już za moment, już za chwilę... będą korzonki!
Do ziemi posadź dopiero, gdy rozwinie im się ładny system korzeniowy. Jak już korzonki zaczną rosnąć w wodzie, to pójdzie szybko.
Najtrudniejszy był czas, który już jest za Tobą
Tak się cieszę!
Muszelka 19:13, 01 kwi 2023

Kupiłaś odm. 'Roses Rosado'. Piękna.
Moje różowe to 'Roses Rose' (inna odmiana).

Makao 19:24, 02 kwi 2023

Muszelka napisał(a)
Kupiłaś odm. 'Roses Rosado'. Piękna.
Moje różowe to 'Roses Rose' (inna odmiana).

Były i te co Ty masz ale tylko po jednym pędzie.

Cieszę się również z efektów patykowych. Kupiłam im ziemię do ukorzeniania bo ma więcej dobroci. Poczekam z wysadzeniem ich tak jak każesz.
Makao 19:25, 02 kwi 2023

anpi napisał(a)
Aniu bardzo ładne kompozycje w donicach
Też jeszcze czekam na korzonki z patyczków.
U nas też dziś pada z przerwami , na zmianę że słoncem. Przynajmniej listki zaczynają się rozwijać, bo ja dziś i tak jakoś energii na pracę w ogrodzie nie mam. I czas ograniczony więc nie wiedziałabym się za co się najpierw złapać... Ale zmusiłam się chociaż do przepikowania papryki i zatrwianów. Jakaś dziwna ta wiosna i jakoś ta pogoda nie nastraja optymistycznie. Ciebie też coś "łamie"... oby przeszło szybko!

Dziekuję. Fajnie w domu wyglądają, aż nie chce się wystawiać ich na dwór.
Agatorek 09:21, 03 kwi 2023

Makao napisał(a)
Wczoraj było ciepło ale ja miałam dreszcze. Obudziłam się z lekkim bólem gardła więc coś mnie wczoraj rozkładało. Nie pracowałam więc w ogrodzie i czekałam na dzisiejszy dzień. A dziś od rana pada deszcze a nawet leje.
Jedyne co udało mi się ogarnąć to nasadzenia w donicach. Na razie stoją w domu bo dziś w nocy nadają -4

Świetnie wyglądają
Ja jeszcze nie umiem robić takich kompozycji

Widzę spore zakupy , piękny (tfu, tfu) ciemiernik. Może udałoby Ci się go od razu podzielić, przed posadzeniem?
Muszelka jest specjalistką od dzielenia ciemierników, może ją podpytaj?
Martka 10:06, 05 kwi 2023

Makao napisał(a)
Kupiłam sobie też taką misę do rozchodnika. Dostałam go w gratisie

I wiekszą pakę tego nawozu co ostatnio pokazywałam

Ha, rozchodnik do misy w gratisie bardzo słuszny, uruchamia wyobraźnię. Czy misa ma odpływ? Bardzo ładne zakupy i kompozycje kwiatowe w donicach, już od dzisiaj chyba będzie cieplej?... ???
Makao 10:54, 05 kwi 2023

Martka napisał(a)

Ha, rozchodnik do misy w gratisie bardzo słuszny, uruchamia wyobraźnię. Czy misa ma odpływ? Bardzo ładne zakupy i kompozycje kwiatowe w donicach, już od dzisiaj chyba będzie cieplej?... ???

Nie misa nie ma odpływu ale to nic. Rozchodniki nie trzeba mocno podlewać. Jednego mam w podobnej misie już rom i normalnie zimował na zewnątrz. Nic mu nie jest więc temu nowemu też kupiłam misę tylko większą.

Miałam zamiar sama zrobić misę z betonu ale nim się za to wezmę i przygoduję formę to za długo będzie czekał. Dostał kupna a z betonu zrobię na inne rozchodniki
Makao 10:55, 05 kwi 2023

Agatorek napisał(a)

Świetnie wyglądają
Ja jeszcze nie umiem robić takich kompozycji

Widzę spore zakupy , piękny (tfu, tfu) ciemiernik. Może udałoby Ci się go od razu podzielić, przed posadzeniem?
Muszelka jest specjalistką od dzielenia ciemierników, może ją podpytaj?

Dziękuję za pochwałę donic.

A Muszelki zapytam o możliwość podziału. Dzięki za radę