Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

ElzbietaFranka 21:23, 05 kwi 2023

Ja przez to, że nie jeżdżę samochodem wiele tracę m.in na różnych zakupach do ogrodu. Niby ogród ładny, ale brakuje mi dużo małych i dużych gadżetów.
Muszę Aniu pojechać na pchli targ. Chodzą za mną różnego rodzaju gliniane stare gary i wanny cyngowe, garnki - starocie.

Kupiłam bratki przez nie pogodę posadziłam byle jak i byle gdzie.
Jak mnie denerwuje ta pogodą już bym miała wszystko zrobione.

Makao 06:14, 06 kwi 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja przez to, że nie jeżdżę samochodem wiele tracę m.in na różnych zakupach do ogrodu. Niby ogród ładny, ale brakuje mi dużo małych i dużych gadżetów.
Muszę Aniu pojechać na pchli targ. Chodzą za mną różnego rodzaju gliniane stare gary i wanny cyngowe, garnki - starocie.

Kupiłam bratki przez nie pogodę posadziłam byle jak i byle gdzie.
Jak mnie denerwuje ta pogodą już bym miała wszystko zrobione.

Och, mi marzy się wyjazd na taki pchli targ ale u nas w okolicy nigdzie nie ma. Kiedyś kiedyś jak u teściów byłam to szwagierka nas wywiozła na coś w tym stylu ale nie mam pojęcia gdzie to. Nie znam terenów.
Ewa777 09:43, 06 kwi 2023

Aniu, u siebie wstawiłam zdjęcia siewek ciemierników, żebyś widziała jak to wygląda.
U mnie jest słonecznie, ale cały czas bardzo zimno.
Makao 09:41, 10 kwi 2023

Dziś od rana jest piękna słoneczna pogoda. 13st. Wczoraj było pochmurno i deszczowo.
Na szczęście w sobotę udało mi się wsadzić kłącza ciemierników, irysów i liliowców. Niech sobie rosną już w ziemi a nie w torebkach

Zostały mi jeszcze krwawniki i gaury do wsadzenia oraz 100 cebul mieczyków
Ewa777 21:42, 10 kwi 2023

U mnie też yła piękna pogoda przez ostatnie dni, alw w związku ze zbliżającymi się świętami, nie było czasu na ogród. Teraz będę nadrabiać
Fajnie, ze Ci się udało choć trochę posadzić.
Makao 06:36, 11 kwi 2023

Ewa777 napisał(a)
U mnie też yła piękna pogoda przez ostatnie dni, alw w związku ze zbliżającymi się świętami, nie było czasu na ogród. Teraz będę nadrabiać
Fajnie, ze Ci się udało choć trochę posadzić.

Ja czytam że dziewczyny to i wczoraj pracowały w ogrodzie. Zawzięte są
Kasya 06:43, 11 kwi 2023

Makao napisał(a)
Dziś od rana jest piękna słoneczna pogoda. 13st. Wczoraj było pochmurno i deszczowo.
Na szczęście w sobotę udało mi się wsadzić kłącza ciemierników, irysów i liliowców. Niech sobie rosną już w ziemi a nie w torebkach

Zostały mi jeszcze krwawniki i gaury do wsadzenia oraz 100 cebul mieczyków

A w jakim zestawieniu będziesz sadzić mieczyki ?
Sadziłas juz wcześniej ?
Makao 06:49, 11 kwi 2023

Kasya napisał(a)

A w jakim zestawieniu będziesz sadzić mieczyki ?
Sadziłas juz wcześniej ?

Nie sadziłam. To mój pierwszy raz z nimi.
Jak je kupowałam to miałam plan sadzenia ale teraz nie pamiętam jak ja to sobie wymyśliłam więc chyba większość wsadzę razem pod czereśnią a białe dam na rabatę z miskantami Variegatus. Tyle na razie wykombinowałam ale nie wiem czy to ostateczny plan
Kasya 07:07, 11 kwi 2023

Ja kiedyś sadziłam troszkę i szybko zrezygnowałam bo sie bardzo pokładały
Kazdy inaczej i robiły wrażenie okropnego bałaganu i mnie wkurzały
Myślałam ze masz jakiś patent na to
A może głębokość sadzenia ma znaczenie
Próbuj
Makao 08:12, 11 kwi 2023

Kasya napisał(a)
Ja kiedyś sadziłam troszkę i szybko zrezygnowałam bo sie bardzo pokładały
Kazdy inaczej i robiły wrażenie okropnego bałaganu i mnie wkurzały
Myślałam ze masz jakiś patent na to
A może głębokość sadzenia ma znaczenie
Próbuj

Aaa o to ci chodzi?
To ja kupiłam tyczki bambusowe i będę rozprowadzać gumę slalomem między mieczykami. Nie wiem czy to się sprawdzi przy mieczykach ale sprawdza się przy hortensjach Anabelle