Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 11:02, 07 sie 2024

no i zadanie domowe
Musialam wykopac rozpelzajacy sie czysciec, nie pasowal, wrzucony na chwile zadarnal pol rabaty, posadzilam tam male kloniki palmowe ktore docelowo beda z tych niższych i zostały mi gole powierzchnie. Obok rosna rozchodniki mutanty i horty mutanty. Przyznam ze nie tego sie spodziewalam, nie az takiego rozrostu. Co dac na wypelnienie? Może seslerie? na poczatku rabaty rosna trawy to na koncu tez by mogly. Rozchodniki przesadze po kwitnieniu albo je odchudze. Na tej rabacie jest ziemia z wykopu pod szambo, zólty piach i glina ale w ziemi ida rury z dziurkami z rynien i jest wkopana kasta rozsaczajaca ze zwirem. Wszystko tam rosnie jak na turbo dopalaczach.

TAR 11:03, 07 sie 2024

Ewa777 napisał(a)
Fajne owocki na tych kalinkach
Pogoda nam dopisuje. Piekne lato mamy w tym roku

Duzo deszczu, szkoda ze popoludniami, nie mialam kiedy porobic i mam troche tyly. Zamiast tetrisowac spiesze sie by posadzic wszystko co mam jeszcze w doniczkach. A chcialam porzadki na frontowej porobic. Boje sie, ze do jesieni nie zdązę. I malo wieczorami siedzialam na tarasie w tym roku, przez deszcz.
April 11:05, 07 sie 2024

TAR napisał(a)

ALE CZAD
A która tu taka niebieska?
TAR 11:06, 07 sie 2024

Blue Deckle
April 11:14, 07 sie 2024

Śliczna jest, wrzucam na listę. Może hortkę bym jeszcze gdzieś kolanem upchnęła.
Fantastyczne te orszeliny, szkoda że takie wymagające co do wilgotności. Przy ławeczce takie pachnidełko ...hmmmm.
Makao 11:42, 07 sie 2024

Też miałam pytać o tą hortensję.
Kupowałaś stacjonarnie czy przez net?
TAR 11:54, 07 sie 2024

stacjonarnie u nas w ogrodniczym akurat maja bardzo duzy wybor serrat i ladne krzaczki a wyszły taniej jak w necie
TAR 12:01, 07 sie 2024

April napisał(a)
Śliczna jest, wrzucam na listę. Może hortkę bym jeszcze gdzieś kolanem upchnęła.
Fantastyczne te orszeliny, szkoda że takie wymagające co do wilgotności. Przy ławeczce takie pachnidełko ...hmmmm.

pachna oblednie i bzyki je lubia. u mnie na bagiennej i pod rynnami. wiosna sciete na 30 cm siegaja mi do pachy te rozowe. biale sa mniejsze ale tez kupione tydzien temu wiec podrosna
Ewa777 12:54, 07 sie 2024

TAR napisał(a)

A mi ta hortensja bardzo sie podoba Cudny kolor lstków i kwiatów
U mnie w tkaim razie mniej deszczu niz u Ciebie. Nie narzekam na nadmiar. Ostatnio padał w niedzielę.
TAR 13:15, 07 sie 2024

Ewa, u nas w lipcu padalo praktycznie codziennie lub co drugi dzien. Ta hortka serrata to Dardevill, sliczna. Malutka i drobna, ładnie wybarwa sie na słoncu