Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 20:50, 22 wrz 2024

Dzis w koncu zrobilam porzadki z gaurami przy tarasie. Porosly potwory. Wykopalam wszystkie i przesadzilam. Jak nie przezyja, trudno. Licze sie z tym. Ale juz mnie tak irytowaly, ze musialy poleciec.

Bylo tak:

Jest tak, odslonil sie klon palmowy i swierk Acrocona. Dojda jeszcze zurawki i jodly balsamiczne. Reszta rabaty bedzie robiona wiosna.

An_na 20:54, 22 wrz 2024

Jest lepiej
An_na 20:57, 22 wrz 2024

A tego, że Ci klony palmowe rosną to Ci zazdroszczę (tak nieszkodliwie )
Podobają mi się bardzo ale mnie nie lubią.
TAR 21:07, 22 wrz 2024

Dzieki. Nie mam tylko 100% pewnosci, ze zostanie tam ta hortensja Bombshell. Nie mialam na nia miejsca wolnego a nie chcialam wlokniny terazdziurawic. Wiosna cala zdejme i obsadze calosc. Musze obmyslec co tam dac na uzupelnienia oprocz jodel, moze ciski, trawy, bodziszki czyli to co u mnie juz jest i rosnie.
TAR 21:09, 22 wrz 2024

Zauwazylam na zdjeciu ze bialaski dopadly moja skarpetke robocza i wywlokly na ogrod, wiec sorki
An_na 21:11, 22 wrz 2024

Ja lubię trawy jako wypełnienie
A rozchodnik to jaki tam rośnie?
An_na 21:13, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)
Zauwazylam na zdjeciu ze bialaski dopadly moja skarpetke robocza i wywlokly na ogrod, wiec sorki

Hahaha nie widziałam skarpetki
Ale jak napisałaś to zaczęłam szukać. Pasuje kolorystycznie
TAR 21:30, 22 wrz 2024

To z targow i zapomnialam nazwy. Purple ale nie Emperor. Chociaz wyglada podobnie. Patrzylam akurat na kolor. Te Oriental Dancer tez byly i zapomnialam go wziac, bo sie napalilam na adiantum

Ale mysle, ze tego ukorzenie i Ci przywioze a wyzebram od Ciebie galazke Dancera i tez sobie ukorzenie

Bialasy uwielbiaja krasc skarpety, moje sa dla nich jak fetysz, choc nie czuje by nogi mi szczegolnie "pachnialy", czesto znajdujemy w kątach domowych i w ogrodzie. Nawet nie wiemy kiedy je podkradaja
Mary 21:35, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)

To są jakieś drobne jeżówki czy coś innego?
Mary 21:37, 22 wrz 2024

TAR napisał(a)
To z targow i zapomnialam nazwy. Purple ale nie Emperor. Chociaz wyglada podobnie. Patrzylam akurat na kolor. Te Oriental Dancer tez byly i zapomnialam go wziac, bo sie napalilam na adiantum

Ale mysle, ze tego ukorzenie i Ci przywioze a wyzebram od Ciebie galazke Dancera i tez sobie ukorzenie

Bialasy uwielbiaja krasc skarpety, moje sa dla nich jak fetysz, choc nie czuje by nogi mi szczegolnie "pachnialy", czesto znajdujemy w kątach domowych i w ogrodzie. Nawet nie wiemy kiedy je podkradaja

Adiantum venustum? Zazdro. Nigdzie go nie mogę upolować. Wszędzie niedostępne.