Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 19:31, 23 wrz 2024

Ale mam malo "widowiskowych" traw. Za to te co mam uwielbiam. Tez juz jest ich spora lista. Dokupie jeszcze rylko molinie i jak dorwe rauriefy. Chociaz ostatnio bardziej mnie zurawki kreca
Rojodziejowa 16:58, 24 wrz 2024

Tarciu, jak się ma u Ciebie tawulec pogięty Crispa?
Tess 17:24, 24 wrz 2024

TAR napisał(a)
Sunseekers scinam głowke i rozdrabniam ja pod listkami, zwyklym jezowkom scinam i wywalam, chce rozsiac tylko te gatunkowe. Ja sie zastanawiam kiedy przesadzic te jezowki, bo moje maja na bank za mokro. Podczas zimy zauwazylam, ze w wodzie stoja.

Teraz możesz przesadzić jeżówki.
TAR 18:04, 24 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Tarciu, jak się ma u Ciebie tawulec pogięty Crispa?

Bardzo dobrze, chociaz ma okrutnie ciezko. Ale udalo mi sie kilka odrostow odciac i wsadzic do doniczek. One sie szybko ukorzeniaja.
Tanaki tez cielam dwa razy juz w sezonie. Choc lubie jak sie przewieszaja.

Od nastepnego sezonu bede sadzic odciete galazki wzdluz ogrodzenia z sasiadka. Mialam tam nic nie robic ale jej dzialania niejako to wymuszaja wiec bedzie gesto. Drzewa juz posadzone w weekend. Ambrowce i klony. Dojda choiny kanadyjskie wiosna. Chyba ze teraz jeszcze uda mi sie kupic
TAR 18:05, 24 wrz 2024

Tess napisał(a)

Teraz możesz przesadzić jeżówki.

To moze w weekend sie uda. Szkoda by zgnily.
Tess 18:08, 24 wrz 2024

TAR napisał(a)

To moze w weekend sie uda. Szkoda by zgnily.

Ja teraz też przesadzam. Kępa w całości wykopana przyjmie się bez problemu.
TAR 18:09, 24 wrz 2024

Troche sie cykam bo jeszcze kwitna
TAR 18:11, 24 wrz 2024

W sumie to tylko 3 krzaczki to moze jutro po pracy pykne na szybko i bede miala miejsce na cos nowego. Albo rdesty albo krwisciagi. Te daja rade.
Gruszka_na_w... 19:15, 24 wrz 2024

TAR napisał(a)
Zauwazylam na zdjeciu ze bialaski dopadly moja skarpetke robocza i wywlokly na ogrod, wiec sorki

Skarpetki roboczej nie dostrzegłam, ale podoba mi się wygląd tej przytarasowej rabaty.
Życzę zdrowia Karolkowi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 19:36, 24 wrz 2024

Haniu. Dziekuje. Karlito juz rozrabia jak pijany zajac w kapuscie ze swoim towarzyszem. Wicio tez szczesliwy, bo 3 tygodnie bez przepychanek i rojbrowania,samemu to nie zabawa.

Rabatka bedzie dalej robiona wiosna, hortensja raczej wyleci w inne miejsce, bo poczytalam ze dorasta do metra. Zasloni tego klonika. On duzo wiecej nie urosnie. Dam tam zurawki. Moze dopcham jakas nieduza paprocia lubiaca slonce lub hosta. Beda pasowac. Rozsadze tez troche kukliki. Duze kepy porosly i sie wyradzaja. Odmlodzone beda kwitly obficiej. A mnie sie sadzonki przydadza.