Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mrokasia 15:03, 27 maj 2025

GingerO napisał(a)

Hej, Onondaga potrzebuje dużo wody? To by tłumaczyło dlaczego moja tak powoli przyrasta.

U mnie rośnie jak wściekła a mokro nie ma. Ale widać kiedy potrzebuje wody bo zwiesza liście.
GingerO 15:09, 27 maj 2025

O, dziękuję Mrokasiu
Kasya 15:13, 27 maj 2025

TAR napisał(a)

Czytalam, ze kruszyna potrafi i w suchym i wilgotnym rosnac, zobaczymy. Te wierzbe zapisuje jako ostatecznosc, choc jako krzew calkiem fajny.

No myslalam o krzewie
Ma wtedy tylko mlodziutkie jednoroczne przyrosty w limonkowym kolorze
TAR 15:29, 27 maj 2025

mrokasia napisał(a)

U mnie rośnie jak wściekła a mokro nie ma. Ale widać kiedy potrzebuje wody bo zwiesza liście.

Swoja mialam w lasku sosnowym na przechowaniu, nie bylo jej dobrze, bo nie kwitla, jesienia przenioslam i ma pełno kwiatow, musi byc jej ok. choc japonskie kaliny wysadzam z niektorych miejscowek, bo w bardziej suchym ladniej kwitna
Miskantowo 21:55, 27 maj 2025

Skoro masz tam tak mokro to może pomyśl o utworzeniu malej skarpy? Możesz cos w tym kierunku zrobić czy to jakas rabata przy granicy, tuż przy sąsiadach? Jezeli można to bym podsypala ziemi, piasku, kompostu i troche podniosła tę rabatę.
TAR 22:21, 27 maj 2025

Nie ma takiej opcji by tam zrobic skarpe, to jest rabata srodkowa w trawniku, skarpa bylaby tam od czapy. Chce zmeinic tylko rosline ale nie robic rewolucji
Roocika 08:08, 28 maj 2025

TAR napisał(a)
Nie ma takiej opcji by tam zrobic skarpe, to jest rabata srodkowa w trawniku, skarpa bylaby tam od czapy. Chce zmeinic tylko rosline ale nie robic rewolucji

Możesz jeszcze wykopać mini oczko Rośliny już masz.
TAR 08:59, 28 maj 2025

Roocika napisał(a)

Możesz jeszcze wykopać mini oczko Rośliny już masz.

Asiu, tez nie bardzo. To dodatkowe koszty i nakłady, ktorych nie przewiduje. Nie mam tam zasilania zeby podłaczyc pompę do prądu a oczko z glutami bez czyszczenia bedzie tylko wylegarnia komarow. Nie chce miec juz zadnych oczek, kaskadek i innych wymagajacych sporo pracy czyszczenia, oprozniania wody. Nawet zrezygnowalam z murowanej fontanny. 10 lat temu nie zastanawialabym sie nad tym. Teraz potrzebuje dokonczyc sadzenie i wreszcie odpoczac. Styknie mi wymiana roslinki

Kopiac pod rosline wywale duzy dól, zamiast tej gliny wrzuce piach i zobaczymy. On bedzie pewnie caly czs mokry ale wieksza szansa, ze roslina przezyje.

Nie planuje rewolucji.
TAR 09:38, 28 maj 2025

Pokaze wam zabudowe podcienia, jestem zadowolona i to bardzo, do weekendu maja byc zrobione dechy i mogę urządzć pokój letni A dechy wczoraj przyjechaly sa przepiekne, bejca dobrana idealnie pod moj gust. Ciesze sie ze kupilam zaimpregnowane, moze nie modrzew ale za to ekonomicznie i ladne.

Judith 09:39, 28 maj 2025

Ale piękny salon letni będziesz miała! Cudo!