Doskonale tu widać jak już zabuszone masz rabaty Tarciu. Trawnik taki ładny że wygląda jak sztuczny.
Dokonałaś niemożliwego pod drzewami. Pięknie masz a spacer po Twoim ogrodzie musi być bardzo przyjemny. I gdzie by nie zwrócić wzrok to jakas perełka roślinna rośnie.
I jeszcze robisz cudne foty.
Jesteś utalentowana i niesamowicie pracowita.
dziękuję za propozycję, ale trochę boję się takich roślin co szybko zadarniają. U mnie nie ma już tyle miejsca co u Ciebie
Kilka lat temu wprowadziłam na rabatę z azaliami tojeść orszelinowatą, bardzo się rozpędziła, opanowuje coraz więcej terenu,wrasta mi w róże, hakonkę , będę musiała któregoś dnia przysiąść i powywalać jej trochę, Ona powinna mieć jakieś ograniczniki, jest piękna jak kwitnie, ale trzeba dobrze przemyśleć stanowisko dla niej
Nie wiem co odpowiedziec, dziekuje. Trawnik ma caly czas mokro w korzeniach i chyba dlatego taki zielony, niestety po odzywce co drugi dzien trzeba go kosic
no co Ty, sztuczny sie nie umywa
bardzo lubie te drobne iryski, dostałam je od Dorki, na bagiennej sprawdzaja sie idealnie. Poutykane zostaly na chybil trafil, jak to u mnie, szukalam wolnych powierzchni miedzy roslinami
Mirko akurat te zawilce sa bardzo przyjemne, zadarniajace ale nie inwazyjne jak tojesc. W poprzednim ogrodzie mialam tojesc rozeslana, nigdy wiecej, chyba ze w doniczce. Choc jest przepiekna dusi rosliny. Teraz musze ukrocic dąbrowke. I dobrze, ze piszesz o orszelinowatej, mialam ja w planie zamowic ale ostatecznie z braku czasu odmowilam zamowienie. Gdyby nie likwidacja mamowej dzialki i nadmiar towaru to pewnie bym nie odmawiala.
Dzis chcialam cos w ogrodzie podzialac ale tak nieprzyjemnie jest, wieje a tego nie lubie. Moze byc chlodno byle bez wiatru. Poczekam jeszcze ze 2 godziny moze troche ustanie.