Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 23:40, 08 cze 2025

TAR 23:41, 08 cze 2025

TAR 23:43, 08 cze 2025

TAR 23:44, 08 cze 2025

UrsaMaior napisał(a)
Zmokłe czy nie, są ekstra Judaszek pstrokaty to Carolina sweetheart?

nie, to Eternal, zaczyna sie przebarwiac
LIDKA 06:40, 09 cze 2025

Doskonale tu widać jak już zabuszone masz rabaty Tarciu. Trawnik taki ładny że wygląda jak sztuczny.

Dokonałaś niemożliwego pod drzewami. Pięknie masz a spacer po Twoim ogrodzie musi być bardzo przyjemny. I gdzie by nie zwrócić wzrok to jakas perełka roślinna rośnie.

I jeszcze robisz cudne foty.
Jesteś utalentowana i niesamowicie pracowita.
Kasya 07:38, 09 cze 2025

Te iryski przepiekne. Zwlaszcza z limonkową zielenią
A taki trawnik w lesie to musi byc sztuczny
mirkaka 09:11, 09 cze 2025

TAR napisał(a)
Mirko derenie kousa w zasadzie sa bezproblemowe. U mnie rosna nawet w piachu. Stracilam jednego bo mialam na tej mokrej rabacie i zalalo go. 2 udalo mi sie odratowac.
Biale to zawilce wielkokwiatowe Snow White. Szybko zadarnia. To poletko to 5 sadzonek w doniczkach p9 po 2 sezonach mam gesto. Moge sie podzielic.

Hehe ja wlasnie tez kolejne porcje jedzonka wczoraj zrobilam. To takie wygodne.

dziękuję za propozycję, ale trochę boję się takich roślin co szybko zadarniają. U mnie nie ma już tyle miejsca co u Ciebie
Kilka lat temu wprowadziłam na rabatę z azaliami tojeść orszelinowatą, bardzo się rozpędziła, opanowuje coraz więcej terenu,wrasta mi w róże, hakonkę , będę musiała któregoś dnia przysiąść i powywalać jej trochę, Ona powinna mieć jakieś ograniczniki, jest piękna jak kwitnie, ale trzeba dobrze przemyśleć stanowisko dla niej
TAR 10:57, 09 cze 2025

LIDKA napisał(a)

Doskonale tu widać jak już zabuszone masz rabaty Tarciu. Trawnik taki ładny że wygląda jak sztuczny.

Dokonałaś niemożliwego pod drzewami. Pięknie masz a spacer po Twoim ogrodzie musi być bardzo przyjemny. I gdzie by nie zwrócić wzrok to jakas perełka roślinna rośnie.

I jeszcze robisz cudne foty.
Jesteś utalentowana i niesamowicie pracowita.

Nie wiem co odpowiedziec, dziekuje. Trawnik ma caly czas mokro w korzeniach i chyba dlatego taki zielony, niestety po odzywce co drugi dzien trzeba go kosic

Kasya napisał(a)
Te iryski przepiekne. Zwlaszcza z limonkową zielenią
A taki trawnik w lesie to musi byc sztuczny

no co Ty, sztuczny sie nie umywa
bardzo lubie te drobne iryski, dostałam je od Dorki, na bagiennej sprawdzaja sie idealnie. Poutykane zostaly na chybil trafil, jak to u mnie, szukalam wolnych powierzchni miedzy roslinami

mirkaka napisał(a)

dziękuję za propozycję, ale trochę boję się takich roślin co szybko zadarniają. U mnie nie ma już tyle miejsca co u Ciebie
Kilka lat temu wprowadziłam na rabatę z azaliami tojeść orszelinowatą, bardzo się rozpędziła, opanowuje coraz więcej terenu,wrasta mi w róże, hakonkę , będę musiała któregoś dnia przysiąść i powywalać jej trochę, Ona powinna mieć jakieś ograniczniki, jest piękna jak kwitnie, ale trzeba dobrze przemyśleć stanowisko dla niej

Mirko akurat te zawilce sa bardzo przyjemne, zadarniajace ale nie inwazyjne jak tojesc. W poprzednim ogrodzie mialam tojesc rozeslana, nigdy wiecej, chyba ze w doniczce. Choc jest przepiekna dusi rosliny. Teraz musze ukrocic dąbrowke. I dobrze, ze piszesz o orszelinowatej, mialam ja w planie zamowic ale ostatecznie z braku czasu odmowilam zamowienie. Gdyby nie likwidacja mamowej dzialki i nadmiar towaru to pewnie bym nie odmawiala.

TAR 10:58, 09 cze 2025

Dzis chcialam cos w ogrodzie podzialac ale tak nieprzyjemnie jest, wieje a tego nie lubie. Moze byc chlodno byle bez wiatru. Poczekam jeszcze ze 2 godziny moze troche ustanie.
Kasya 11:07, 09 cze 2025

TAR napisał(a)
Dzis chcialam cos w ogrodzie podzialac ale tak nieprzyjemnie jest, wieje a tego nie lubie. Moze byc chlodno byle bez wiatru. Poczekam jeszcze ze 2 godziny moze troche ustanie.

U mnie tez straszne porywy wiatru
I co chwile 3 min deszczu
Niezbyt przyjemnie