Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 14:23, 13 mar 2026

LIDKA napisał(a)
Tarcia a że dwa dni temu gdzieś pisalaś że koniec na ten sezon nie uwierzyłam.

Bardzo ładne te róże wybrałaś oglądałam filmik z panem Rojewskim. Powstanie nowej róży to nawet 10 lat pracy .

Lidziu roze zamowienie 1 z 3. Zamowielam w tym sezonie buczki, kilka klonikow i wlsanie te roze plus 2 piwonie Bowl of Beauty, no i truskawki. Wiecej nie planuje. Mam inne gorące tematy, ktore chce w tym roku wdrozyc w ogrodzie
TAR 14:26, 13 mar 2026

Miskantowo napisał(a)
Tarciu, dasz namiar na szkółkę z buczkami, proszę ?

Róże Rojewskiego cudne.
Mialam już nie kupować żadnych ale…

Szukam „Oka Smoka”. Za późno się za to zabrałam.
Rusałki mam od jakiegoś czasu w koszyku i Córkę Drakuli. Ta ostatnia bardzo mi się podoba ale opis kolców ciut mnie powstrzymuje…

Juz nie patrze na kolce, kupilam rok temu "bezkolcowe" maja takie szpony ze strach to scinac
Namiary zaraz ci wysle.
TAR 14:27, 13 mar 2026

Wafel napisał(a)
To się nie liczy, bo pewnie w styczniu zamawiane, a teraz spływa

Ooo, to, to właśnie
TAR 14:28, 13 mar 2026

Agatorek napisał(a)

Leśni ludzie i tańczące rusałki są przepiękne ❤️

nooo i do bajora pasuja
TAR 14:33, 13 mar 2026

Sumarycznie zamowilam takie roze, 3 chyba nie sa Rojewskiego ale bardzo mi sie spodobaly

Córka Drakuli
Zielony Walijski ‘ Welsh Green Dragon’
Eliksir Szczęścia
Misiu Pysiu
Kwiat Muszkatu
Leśni Ludzie
Różane Kutno
Amirose
Cukrowa wata
Tańczące Rusałki
Dolce Vita

Amirose miniaturki wzielam 3 sadzonki, one lepiej wygladaja w wiekszej ilosci. Mam jeszcze w przechowalniku 6 szt. Margo Koster (i te rzeczywiscie sa bezkolcowe) Chce je pozenic jakos wszystkie
Ewa777 17:01, 13 mar 2026

Będziesz m iała cudowny leśny ogród różany. Te nazwy róż są po prostu urocze i pasują do Twojego ogrodu
TAR 17:46, 13 mar 2026

Ewa, dzieki. Kilka z rych roz nadaje sie do cienia i polcienia dlatego na nie sie zdecydowalam.
Margo Koster moze posadze zamiast wywalonych stip albo przy czerwonym klonie palmowym i uzupelnie nadmiarem przywrotnika. Mam kilka roslin, ktorym jest za mokro to podmienie na roze.
Sto pomyslow na minute. W pierwszej kolejnosci musze jednak posprzaatac i zrobic wykopki zeby moc sadzic przy oczku.
magewa 18:31, 13 mar 2026

Kurczę kusisz tymi różami nazwy mają niesamowite
a jak ten lód -stopniał w końcu ?
TAR 19:17, 13 mar 2026

Lodu juz nie ma. Rozkulismy, polewalam woda i luby porozbijal i taczka wywiozlw suche miejsca. Ziemia szybko wsiorbala. Inaczej do dzis by lezal na rabatach. Wczoraj dokonczylam dziela z walem na tarasie.
Ale trawnik wyglada fatalnie

Roze sliczne. Wiekszosc z drobnym kwieciem powtarzajacym kwitnienie. Zdecydowanie wole te drobnicowe. Bardziej pasuja do reszty.

Mam roze Rojewskiego Wspomnienie lata, jej jak ona bosko pachnie. I Miss Granger. Tez jest superancka. Sadzone zeszlego lata.
Judith 18:40, 14 mar 2026

Widziałam u Lidki Twój taras oszklony . No świetny jest! Coś jak szklany pawilon u Martki, ale lepszy, bo się latem nie nagrzewa .