Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 19:19, 14 mar 2026

Jest zarabisty. Strona wschodnia, wpada po poludniu jeszcze troche slonca. Mozna odpoczac. Drugi taras zewnetrzny mam od poludnia. Oszklony przydaje sie wieczorami i w pochmurne deszczowe dni. Nie zaluje, ze zrobilismy. A na tyle ogrod juz obsadzony, ze mozna korzystac.
Agatorek 20:25, 14 mar 2026

Judith napisał(a)
Widziałam u Lidki Twój taras oszklony . No świetny jest! Coś jak szklany pawilon u Martki, ale lepszy, bo się latem nie nagrzewa .

Ja widzialam na telefonie . Piękny jest ❤️

nicol21 21:22, 15 mar 2026

Fajne te róże. Rojewski ma czadowe nazwy róż , ciężko wybrać tą która najbardizej mi sie podoba [nazwa].

Rozpakowane? Posadzone?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewa777 13:08, 16 mar 2026

Aniu, a już korzystasz z oszklonego tarasu w tym sezonie?
Kordina 15:22, 16 mar 2026

TAR napisał(a)
Sumarycznie zamowilam takie roze, 3 chyba nie sa Rojewskiego ale bardzo mi sie spodobaly

Córka Drakuli
Zielony Walijski ‘ Welsh Green Dragon’
Eliksir Szczęścia
Misiu Pysiu
Kwiat Muszkatu
Leśni Ludzie
Różane Kutno
Amirose
Cukrowa wata
Tańczące Rusałki
Dolce Vita

Amirose miniaturki wzielam 3 sadzonki, one lepiej wygladaja w wiekszej ilosci. Mam jeszcze w przechowalniku 6 szt. Margo Koster (i te rzeczywiscie sa bezkolcowe) Chce je pozenic jakos wszystkie

Co za poetyckie nazwy sprawdziłam wszystkie. Podoba mi się Amirose z tą zmiennością kolorów i Tańczące Rusałki z gotowymi, gęstymi bukiecikami
TAR 17:24, 16 mar 2026

nicol21 napisał(a)
Fajne te róże. Rojewski ma czadowe nazwy róż , ciężko wybrać tą która najbardizej mi sie podoba [nazwa].

Rozpakowane? Posadzone?

Rozpakowane. I jeszcze dlugo beda nieposadzone. Chwilowo doniczkowane.
TAR 17:28, 16 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Aniu, a już korzystasz z oszklonego tarasu w tym sezonie?

Oczywiscie. Jak sloneczko to tam czasem az za goraco. Nawet otwieramy. Ale zazwyczaj cieplo wpuszczamy do salonu.
Uwielbiam z psiakami tam sie byczyc.
Bedziemy przenosic tam naroznik z goscinnego, bo planujemy w goscinnym nowe lozko. Juz w ogole luksusy beda
TAR 17:29, 16 mar 2026

Kordina napisał(a)

Co za poetyckie nazwy sprawdziłam wszystkie. Podoba mi się Amirose z tą zmiennością kolorów i Tańczące Rusałki z gotowymi, gęstymi bukiecikami

Mnie sie wszystkie podobaja
MartaCho 19:17, 16 mar 2026

Mi też i nazwy i odmiany. Córka Drakuli mnie zaskoczyła, po przeczytaniu nazwy myślałam, że jest tak krwiście, ogniście czerwona.

Mój eM pochodzi z Kutna, niestety już nikogo żyjącego z rodziny tam nie mamy- jeździmy raz lub dwa do roku na groby, nigdy nie udało nam się też być na ich słynnym festiwalu róż, ale dzięki Tobie poznałam teraz Różane Kutno i potem też Lady Kutno i myślę, że może mu kupię kiedyś taki sentymentalny prezencik
mirkaka 11:39, 17 mar 2026

Żadnej z tych róż nie znam, ciekaw czy są zdrowe? Do Twoich warunków leśnych faktycznie bardziej pasują te z drobnymi kwiatkami.
Taras widziałam u Lidzi, Tar masz niesamowity widok, coś cudownego, marzenie, niech tak zostanie i nic go nie zakłóci