Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Magara 23:32, 16 maj 2026

TAR napisał(a)
I jeszcze pytanie do dziewczyn lokalnych z Trojmiasta, Kaszub i okolic. Czy macie w swoich ogrodach hibiskusy? Jesli tak to czy juz cos wypuscily zielonego? Bo moje na razie cicho siedza. Nie wiem czy czekac czy w ich miejsce np. roze wpasować.

Ja nie mam. Sąsiadką ma. U niej już zielone.
Sorki
TAR 23:38, 16 maj 2026

Nie, no luz. Zeskrobine zrobilam, widac zielone łyko w trzech, czwarty prawdopodobnie nie ruszy.
W mega strasznym stanie sa rowniez budleje, ledwo co z nich wypuszcza. Ale co bedzie to bedzie.
TAR 23:40, 16 maj 2026

ajka napisał(a)
Wygooglowalam sobie te twoje nowe klony. Ale ten Cascade Ruby piękny. Może też się skuszę?

Och, mialam dylemat ktoreo Cascade wziac. Mam fisia na punkcie żóltych i limonkowych ale jednego limonka juz mam wiec wziełam Rubinka
Magara 23:43, 16 maj 2026

Moje budleje też dramatyczne. No dała nam ta zima w kość, a kiepska wiosna poprawiła
TAR 23:53, 16 maj 2026

Magara napisał(a)
Moje budleje też dramatyczne. No dała nam ta zima w kość, a kiepska wiosna poprawiła

Budleje to twardzielki, odbiją. A jak nie to najwyzej je zastapie. Akurat budleje to jedne z tanszych krzewow, wiec moge je potraktowac jako jednoroczne. Mam tez dwa hibiskusy bagienne, niby wschodza pozno wiec jeszcze chwile poczekam. Jak nie, bedzie miejsce na kolejne czekajace zakupy
Wszystko jest po cos. Śnieg, ktory zwalil mi sie z dachu poczynil nieco mniejsze spustoszenie niz myslalam, jednak przearanzowalam rabaty poprzenosilam i rabaty na tym zyskaly. Poszły na nie rosliny niefrasobliwie posadzone w suchym a z zapotrzebowaniem na bardziej mokry polcien.