Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 15:12, 14 maj 2026

Mowisz? Uzupelniam braki pozimowe
Wiesz co Jola, zakochalam sie na nowo w perukowcach. To tak ladne rosliny, ostatnio niedoceniane, ze postanowilam jeszcze pare dokupic jak juz wszystko sobie poustawiam i posadze te co czekaja. Idealne na jalowe gleby i do slonca i do cienia jak chce sie miec limonkowy akcent. Moze nie beda tak grymasic jak judaszowce
Margo2 12:36, 15 maj 2026

Ja akurat perukowców nie lubię za bardzo.
Chyba są dla zbyt wyraziste.

Ale takie przedstawianie zawartości szkółek jest fajne, bo czasem człowiek nie wie, że może czegoś chcieć
Ale ja chcę złożyć protest.
Za mało zdjęć z ogrodu
TAR 13:51, 15 maj 2026

Gosia mowisz masz wczoraj cos obfocilam. Ale mi smutno, przegapilam kwitnienie Shmidsu Sakura i reszty epimediow. I zdjecia takie z doskoku pomiedzy kolejnymi opadami deszczu
Szerokich kadrow brak, bo wszystko rozgrzebane.

Ogrod jest w fatalnym stanie po zimie. Nie wiem czy sie odbuduje jak tak bedzie dalej z warunkami pogodowymi.
TAR 13:53, 15 maj 2026

nawet Geischa oberwala solidnie mrozami

a misa pusta, Judaszowiec ktory tak pieknie nad nia sie przewieszal zostal polamany, cos tam slabo wypuszcza ale to pewnie jego ostatnie podrygi

TAR 13:54, 15 maj 2026

TAR 13:55, 15 maj 2026

TAR 13:57, 15 maj 2026

Siewka klona z Arboretum w Wirtach, calkiem fajne cos wyszlo

Judith 13:57, 15 maj 2026

Jakie piękne deszczowe fotki! Ależ tęsknię za takimi widokami i za taką aurą! Deszczyk, świeże, czyste powietrze bez kurzu i pyłków, kocyk i naprzemienne zerkanie w książkę/film/robótkę szydełkową i za okno . Oraz przechadzanie się po mokrym deszczu w kolejnych parach przemoczonych butów... Rozmarzyłam się...
TAR 14:00, 15 maj 2026

i ten brzydki klon Tsumagaki mialam go na liscie chciejstw razem z klonami typu "Ghost" ale z duszkow rezygnuje, mam Shigitatsu Sawa i tak sobie rosnie.

koniec, przyszla kolejna oberwana chmura i wiecej sie nie udalo.
TAR 14:10, 15 maj 2026

Po obchodzie ogrodu zdecydowalam sie kupic jeszcze 3 klony: Moonrise, kolejnego Shirasavanum Aurea i Cascade Rubin. Mam juz takiego w wersji limonkowej i jest slodki.
Uprzedzam pytania. Te akurat mam gdzie posadzic

Przy kopaniu oczka wyekspediowalam w inne miejsce Buka Purple Fountain i chyba trafilam. Konieczne bylo przesadzenie o metr Milorzęba pendula. Ale on jeszcze taki niewygledny i buk troche odwroci wzrok.

Jesli pogoda jutro bedzie w miare bez deszczu, to moze cos posadze, jednak ziemia jest tak nasiaknieta woda, ze to bedzie jak zapasy w blocie