Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Wafel 14:48, 15 maj 2026

Cudne

No właśnie brzydkie masz te klony, a fee... i jeszcze kolejne tak samo brzydkie kupujesz. Ojojoj współczuję tych klonów
Wafel 14:51, 15 maj 2026

Mega!

i znowu te brzydkie klony, ech...
TAR 15:12, 15 maj 2026

Asiu, tam na froncie stoi do wsadzenia Aronia zamiast zmasakrowanego judaszka. Mysle, ze sie ladnie wkomponuje w te kloniki. wyjatkowo foremny krzaczek na nozce mi sie trafil. A tam slonce najdluzej i najwiecej to jest szansa na owoce. W tle skrzynki z truskawkami
TAR 15:17, 15 maj 2026

Judith napisał(a)
Jakie piękne deszczowe fotki! Ależ tęsknię za takimi widokami i za taką aurą! Deszczyk, świeże, czyste powietrze bez kurzu i pyłków, kocyk i naprzemienne zerkanie w książkę/film/robótkę szydełkową i za okno . Oraz przechadzanie się po mokrym deszczu w kolejnych parach przemoczonych butów... Rozmarzyłam się...

Na wiekszosci rabat solidnie polalo. Jednak pod sosnami i brzozami to watpie by jakos szczegolnie mocno tam pomoczylo. Ale dobre dla nich i to. Mogloby popadac nad tymi suchymi a te mokre juz odpuscic.
Wafel 15:26, 15 maj 2026

No i fajnie właśnie ozdobne z pożytecznym A aronia to się nie zrobi rozlazły krzaczor? To jakaś szczepiona, że takie ładne drzewko?
TAR 15:52, 15 maj 2026

Wafel napisał(a)
No i fajnie właśnie ozdobne z pożytecznym A aronia to się nie zrobi rozlazły krzaczor? To jakaś szczepiona, że takie ładne drzewko?

Nie wyglada na szczepiona a na wyprowadzona w ten sposob. Moja mam podobnie swoja prowadzila od poczatku. Ale moze to rzeczywiscie szczep. Bylo takich kilka i wzielam kuleczke z mnostwem kwiatow. Niech sobie jest. Do tego aronie sie bardzo ladnie przebarwiaja jesienia. A jesli jeszcze beda owoce to super.
mrokasia 16:04, 15 maj 2026

O widzisz, a wczoraj stałam nad aronią na pniu i dumałam czy by nie wziąć. I nie wzięłam.
Piękne fotki jak zwykle. No i te zakupy. Żałuję, że nie mogę mieć klonów, tak mi się podobają.
U mnie też popaduje. Raczej przelotnie ale coś tam moczy.
Ewa777 16:07, 15 maj 2026

Szkoda tych judaszowców i innych roślin, które Ci padły po zimie, ale widze, że już masz inne piękności na pocieszenie. Zakupy wspaniałe. Ty zawsze umiesz znaleźć takie klonikowe rarytasiki Niech zdrowo rosną.
Aronia piękna.
TAR 16:12, 15 maj 2026

mrokasia napisał(a)
O widzisz, a wczoraj stałam nad aronią na pniu i dumałam czy by nie wziąć. I nie wzięłam.
Piękne fotki jak zwykle. No i te zakupy. Żałuję, że nie mogę mieć klonów, tak mi się podobają.
U mnie też popaduje. Raczej przelotnie ale coś tam moczy.

Trzeba bylo brac, nie dosc ze ladne to jeszcze pozyteczne dla bzykow i ludzi, jak ludzie nie zdaza to ptaki sie posila I nie jest szczegolnie wymagajaca.
TAR 16:15, 15 maj 2026

Ewa777 napisał(a)
Szkoda tych judaszowców i innych roślin, które Ci padły po zimie, ale widze, że już masz inne piękności na pocieszenie. Zakupy wspaniałe. Ty zawsze umiesz znaleźć takie klonikowe rarytasiki Niech zdrowo rosną.
Aronia piękna.

Ewcia, tez mi przykro ze judaszki i inne wypadly ale co zrobic, nie wskrzesze. Staralam sie rozsadnie wybrac cos w ich miejsce, co daje szanse na dluzsza zywotnosc. Choc moje judaszowce nie byly jednosezonowe a juz kilkuletnie. Nie wiem co sie zadzialo. Bo klony zywe, nawet te bardziej delikatne jak Seiryu czy Emerald Lace.
Wypadl tez jeden klon ścietolistny i słabo sie zbiera diabelski. Ale on zawsze pozniej startowal niz reszta klonow. Sprawdzilam, ze galazki sa żywe.