Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

siaaska 16:27, 13 lip 2012

ell napisał(a)

Asiu jak to tak ?!!! Wpadłaś do mnie , zdjęcie zrobiłaś , a ja Cię nie widziałam?!!!

Pozdrawiam

Elu ostatnio mnie u Ciebie nie było ale obiecuję że nadrobię zaległości... Wiesiołka mam od mamy Chociaż nie przepadam za żółtym w ogrodzie to i tak się z niego cieszę Takie małe słoneczka Mozgę też mam i mimo że się strasznie rozrasta bardzo ją lubię
siaaska 16:29, 13 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Nie wiem dlaczego myślałam ze mieszkasz na odludziu a tam domy widac całkiem blisko.Pozdrówka. Pergola i inne budowle super.

Bogdziu dziękuję za odwiedzinki Może dlatego tak Ci się wydawało bo raczej pokazuję fotki gdzie widać piękny krajobraz a nie domy.... Powstają jednak u nas w zastraszającym tempie i niedługo nie będzie jak robić zdjęć żeby jakiś się nie pojawił.... ale dobrze... sąsiedzi też są potrzebni....
Cieszę się że pergola podoba się nie tylko nam Dziękuję
siaaska 16:31, 13 lip 2012

ell napisał(a)
Asia będzie dobrze - my też ciągle na rozdrożu, ale co tam - ciężko byłoby się przeprowadzać. Trzymam kciuki, a dzieciaki - bombowe.

Elu wierzę w to że będzie dobrze a dodatkowe kciuki się przydadzą Pozdrawiam
siaaska 16:35, 13 lip 2012

jotka napisał(a)
Asiu, obejrzałam zdjęcia i mam uśmiech na twarzy Tyle energii z nich bije. Cieszę sie z waszej decyzji o pozostaniu. Będzie dobrze, dacie radę

Jolu po podjęciu takiej decyzji ta energia z nas bije bardzo mocno więc nie ma się co dziwić że na zdjęciach też ją widać. Mamy wielką chęć walki i wierzę że się nam uda Dziękuję że nas w tym wspierasz

siaaska 16:40, 13 lip 2012

Roślinek na obsadzenie ogrodu potrzeba jeszcze sporo ale narazie na jakieś wielkie szaleństwa funduszy brak dlatego postanowiliśmy założyć małą szkółkę Może coś się akurat przyjmie i wypuści korzonki.

Wszystkie sadzonki pochodzą z cięcia roślinek na ogródku działkowym Teściów. Szkoda żeby je wyrzucić, pozbieraliśmy prawie wszystkie które mogą się nadać i tak powstała nasza mała szkółka.

Mamy ok 35 sadzonek szmaragdów i niektóre już zaczęły wypuszczać młode przyrosty... Może coś z tego będzie

ell 16:44, 13 lip 2012

Piękna szkółka - szalejesz.
siaaska 16:45, 13 lip 2012

Mamy świerki srebrne, tuje kolumnowe i takie z żółtymi przyrostami i całe żółte, niestety nie znam odmiany. Cisy, bukszpany, róże, lawendę, tymianek, cyprysik Blue Star, malwy... Ciekawe ile z tych wszystkich roślinek się przyjmie

Pamiętacie nasze kanny sadzone z nasionek Wszystkie przeżyły i są coraz większe

Cyprysiki niestety za wcześnie wystawiliśmy na zbyt duże słońce, później zbyt niska temperatura i przeżyło tylko kilka sztuk ale człowiek uczy się na błędach... Z kolejnymi sadzonkami będzie lepiej

siaaska 16:47, 13 lip 2012

ell napisał(a)
Piękna szkółka - szalejesz.

Nie mogę zakupowo to chociaż tak poszaleję Żeby tylko się udało
Syla 21:18, 13 lip 2012

siaaska napisał(a)

Alez śliczne te twoje dzieciaki. Nie byłam u Ciebie dluższy czas i nie wiem dlaczego zastanawialiście sie czy zostac. Oczywiście ze zostac bo tu wszystko jest dziełem waszych rąk i serc i dzieci są szczęśliwe. Pójdziesz do pracy i wszystko się pomału ułoży , Powodzenia.

Bogdziu dzieciaki to straszne łobuziaki... Mam nadzieję że z tego wyrosną w końcu....

Chcieliśmy sprzedać domek żeby spłacić kredyt i zacząć nowe życie u moich Rodziców, z jeszcze dużą kwotą w kieszeni.... Tu gdzie mieszkamy nie mamy nikogo bliskiego kto mółby chociaż przypilnować nam dzieci ale całe szczęście zrezygnowaliśmy z tego pomysłu... Będzie pewnie ciężko ale damy radę
Wierzę w to bardzo mocno

Dziękuję że jesteście z nami

Cieszę się z decyzji ..... ja w życiu również nie jedną taką podejmowałam .... dacie radę , jesteście dzielni , będzie tylko dobrze ..... pozdrawiam i mocno kibicuję !!! buziolki również dla łobuziaczków skąpanych w kroplach wody
siaaska 22:37, 13 lip 2012

Syla napisał(a)

Alez śliczne te twoje dzieciaki. Nie byłam u Ciebie dluższy czas i nie wiem dlaczego zastanawialiście sie czy zostac. Oczywiście ze zostac bo tu wszystko jest dziełem waszych rąk i serc i dzieci są szczęśliwe. Pójdziesz do pracy i wszystko się pomału ułoży , Powodzenia.

Bogdziu dzieciaki to straszne łobuziaki... Mam nadzieję że z tego wyrosną w końcu....

Chcieliśmy sprzedać domek żeby spłacić kredyt i zacząć nowe życie u moich Rodziców, z jeszcze dużą kwotą w kieszeni.... Tu gdzie mieszkamy nie mamy nikogo bliskiego kto mółby chociaż przypilnować nam dzieci ale całe szczęście zrezygnowaliśmy z tego pomysłu... Będzie pewnie ciężko ale damy radę
Wierzę w to bardzo mocno

Dziękuję że jesteście z nami

Cieszę się z decyzji ..... ja w życiu również nie jedną taką podejmowałam .... dacie radę , jesteście dzielni , będzie tylko dobrze ..... pozdrawiam i mocno kibicuję !!! buziolki również dla łobuziaczków skąpanych w kroplach wody

Sylwia dziękuję za odwiedzinki Całe życie składa się z takich właśnie trudnych decyzji do podjęcia i oby wszystkie były tymi właściwymi Dziękuję że jesteś z nami
Łobuziaczki już śpią i całe szczęście bo mamusia ma wreszcie chwilę wytchnienia i spokojnie może zaglądnąć na Ogrodowisko