Lubię te jesienne kolory , a ten jarząb jest super i bardzo dużo urósł od wiosny, nie wiedziałam, że tak szybko rośnie. Nawet Amanogawy dość sporo urosły, tak się cieszę, że mam wyższe piętro w mojej miniaturce
W miejscu po dereniu, zostało mnóstwo siewek ciemierników, które zatrzymały się w rozwoju. Teraz je delikatnie porozsadzałam przy cisie i zobaczymy czy ruszą...
Pytałaś u Ani o wczesne irysy. Mam Irysy reticulata 'Purple Gem' i one mają niezły rozstrzał kwitnieienia. Bywały lata, że kwitły 1 marca, a bywały że na początku kwietnia.
Z niskich mam też ciemne wpadające w granat do fioletu irysy pumila i one kwitną od początku do połowy maja.
To oczywiście u mnie na Mazowszu na płd od Warszawy.
Miałam już zakończyć tetrisy, no, ale ogrodnik zmiennym jest Wypełniłam luki po dereniach, dosadziłam ciemiernika Double Ellen Spotted, kuklika Borisii-Strein, żurawki krwiste Leuchtkafer i żurawkotonellę Pink Revolution oraz bodziszka (czerwonego) różowego Apfelblute. Piękna dziś była u nas pogoda w sam raz na ogródkowanie. Część zakupów
Amanogawy dopiero teraz łapią jesienne kolorki, lilak Meyera już prawie łysy, żurawki ładnie się przebarwiają a brunery nadal ożywiają rabaty, pęcherznica Magic Ball ciekawie się przebarwia.
Rozchodniki w donicy