Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Wafel 18:46, 06 kwi 2024

Gadające ze sobą żonkile a pomiędzy nimi hakonechloa podsłuchuje

Wafel 18:48, 06 kwi 2024

Pęcherznica Magic Ball, te inne bordowe takie drobne, że trudno zrobić im focie
Wafel 22:02, 06 kwi 2024

I orliki
Wafel 22:41, 06 kwi 2024

Mój dzisiejszy zakup to nawóz organiczny Planty, producent holenderski, zastosuje zwłaszcza do zawilców jesiennych bo jakies chlorotyczne liście miały w zeszłym sezonie. A skład taki

Wafel 23:23, 06 kwi 2024

Czy jeśli o tej porze lawenda w donicy wygląda tak, ma jeszcze szanse na odrodzenie? Druga też w donicy przezimowała bez problemu
ElzbietaFranka 23:33, 06 kwi 2024

Wafel napisał(a)
Czy jeśli o tej porze lawenda w donicy wygląda tak, ma jeszcze szanse na odrodzenie? Druga też w donicy przezimowała bez problemu

Poczekaj jeszcze może odbić od korzenia.
Kiedyś wynajęłam kogoś do pomocy w ogrodzie. Wyrwała mi wszystkie lawendy bo suche. Wywaliła na szczęście na stertę ziemi. Po 3 tygodniach lawendy były zielone. Do dzisiejszego dnia mam jeszcze kilka.

Pęcherznica Magic ball jest piękna. Kupiłam w zeszłym roku 1 szt w tym roku dokupiłam jeszcze trzy. Mam sporo pęcherznic. Teraz to jakieś wynalazki odmianowe na rynku.
Jeszcze jedna odmianę kupię zapomniałam nazwy też ładna.
Wafel 01:45, 07 kwi 2024

No to poczekam z tą lawendą w takim razie . Też lubię pęcherznice, nie nadążam z tymi odmianami, póki co Lady in Red oraz Little Joker nie do pobicia
Anda 10:44, 07 kwi 2024

Wafel napisał(a)
Mój dzisiejszy zakup to nawóz organiczny Planty, producent holenderski, zastosuje zwłaszcza do zawilców jesiennych bo jakies chlorotyczne liście miały w zeszłym sezonie. A skład taki

Bardzo dobry nawóz, tylko bardzo azotowy, więc nie do nawożenia jesiennego. Nie trzeba tu stosować już wiórów rogowych.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wafel 11:56, 07 kwi 2024

Dzięki. Weszłam na stronę tego producenta holenderskiego i jest tam duży wybór tych nawozów z różnym stosunkiem procentowym składników, więc ciekawe te produkty, a Planta sprzedaje jako dedykowane pod konkretne uprawy. Warte zainteresowania Miłej niedzieli!
Joku 12:05, 07 kwi 2024

Ja też bym jeszcze poczekała z wywalaniem lawendy. Moja jedna odmiana rosnąca w ziemi też nie prezentuje się zbyt dobrze. Spróbuje ją przyciąć i zobaczę jaki będzie efekt.