Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

vita 10:44, 05 maj 2024

Wafel napisał(a)

Też masz szafirka miękkolistnego, w odmianie Fotki z żabiej perspektywy sprawiają, że twój ogród wydaje się co najmniej duuuży
Wafel 10:49, 05 maj 2024

Gruszka_na_w... 10:51, 05 maj 2024

Okoliczności do picia kawy na tarasie masz akuratne. Jest co omiatać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wafel 10:54, 05 maj 2024

Tak Vita, ta perspektywa to mylna czasem tak się cieszę, że rozpoznałaś mojego szafirkach, bo ja na niego mówię "brokułowy hiacynt" ...ha,ha,ha!
Wafel 10:55, 05 maj 2024

Hania, no widzisz siedzę właśnie z kawą i od razu po telefon poleciałam, bo orliki się pokazały
Wafel 10:59, 05 maj 2024

Omiatam cały ogródek wzrokiem, wy nie dacie rady mam na oku każdego robala, grzyba i innych nieproszonych siedząc z kawą
Wafel 11:02, 05 maj 2024

Obserwuję kosy, które wiją gniazdo w drewutni sąsiadów, pojechali na wakacje to ptaki spokojnie ogarniają swoje domostwo.
Wafel 11:04, 05 maj 2024

Miłej niedzieli, u mnie dziś planowane burze... zobaczymy, wody już dawno nie było, podlałam rabaty.
Anda 12:17, 05 maj 2024

Slicznie Polecam Ci jeszcze Digitalis purpurea na rabaty, pasowałyby u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wafel 18:06, 05 maj 2024

Dzięki Anda, tak to piękny kwiat, choć w Polsce traktowany jako inwazyjny i podobno warto pilnować jeśli się go ma w ogrodzie, aby się nie wysiewał, stanowi regionalnie zagrożenie dla rodzimych gatunków polnych i leśnych. Ciasno u mnie, niby pusto na rabatach, ale gdzie nie spojrzę to coś wyrasta jeszcze niezbyt widoczne,a to jeżówki a to zawilce a to bodziszki, szałwie, trawki wszystkie walczą o swoje centymetry kwadratowe zamówiłam jeszcze kukliki, bo mnie porywają takie delikatne, ażurowe kwiatki i faktycznie coś fioletowego by się jeszcze przydało, ale może poszukam fioletowych orlików trochę innych niż moje