Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

MagdaLenka 18:55, 23 cze 2025

W warzywniku pierwsze mikro ogórki!

Powoli (bardzo powoli i w bólach) tworzy się nowa rabata wokół placu ogniskowego.
Przed:

Po:

Ten obsadzony fragment jest w miejscu na prawo od czarnego kota.

Są tam: sufrinia (jako chwilowy wypełniacz, później przesadzę tu tuję Globosa), róża Voyage (kupiona pod wpływem chwili za namową Agapant), szałwia Caradonna Compact, ostrogowiec biały, tawuła brzozlistna Tor, na obwódce czyściec.
Drzewko to lilak Krasawica Moskwy, za nim miskant Ruby Cute (prezent od Gosialuk - macham w podziekowaniu) i jaśminowiec Snowbelle.
MagdaLenka 19:10, 23 cze 2025

I jeszcze nasza nowa lokatorka Baryłka.

Najprawdopodobniej ona i Milunia są rodzeństwem.
Gosialuk 09:56, 24 cze 2025

Madzia działasz cały czas. Musisz się do mnie wybrać, to ukopiemy co nieco, żeby zapełnić tą wielką rabatę. No chyba, że już masz konkretny plan nasadzeń na nią. Może mówiłaś, ale nie zapamiętałam.
MagdaLenka 10:06, 24 cze 2025

Gosialuk napisał(a)
Madzia działasz cały czas. Musisz się do mnie wybrać, to ukopiemy co nieco, żeby zapełnić tą wielką rabatę. No chyba, że już masz konkretny plan nasadzeń na nią. Może mówiłaś, ale nie zapamiętałam.

Gosiu, na tej rabacie będą w większości duże krzewy (i kilka drzew). Dopiero w drugiej kolejności będę uzupełniać front bylinami. Niezależnie od tego, chętnie skorzystam z Twojego zaproszenia.