Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

MagdaLenka 18:46, 02 wrz 2023

Ma taką przypadłość (i pewnie nie tylko ja), że nie potrafię cieszyć się tym, ile już mamy zrobione, tylko ciągle koncentruję się na tym ile jeszcze przed nami. A w sumie udało się całkiem dużo zagospodarować.
Takie tamy:
Róża First Lady drugie kwitnienie ma bardziej obfite.

Hortensja Phantom kwitnie pierwszy raz, a kwiatostan ma ponad 20cm.

Tutaj z kolei widać, że hakonechloa jednak przyrasta.

I jeszcze żurawina Pilgrim. Będę miała aż 10 sztuk owocków.
MagdaLenka 18:50, 02 wrz 2023

A teraz pytanie do osób bardziej zorientowanych ogrodniczo. Czy to mogą być rozłogi odętki?

Judith 19:00, 02 wrz 2023

Przyznam, ze wstydu nie widzę żadnego w tych zdjęciach .
A początki fotografuj koniecznie i zamieszczaj tu, potem będę super biforaftery .
W kwestii braku zadowolenia tym co jest: w moim przypadku była to kwestia czasu. Początkowo chciałam ogród już natychmiast. Disc szybko odkryłam jednak, ze ta praca to pasja, zaczęłam znajdować przyjemność w pracy zmierzającej do ogrodu, a nie w oczekiwaniu ogrodu . I tak jest do dzisiaj . Czego i Tobie życzę .
MagdaLenka 19:26, 02 wrz 2023

Jeszcze w marcu tego roku też byłam na takim etapie, że chciałam ogród na już. Niestety zaraz potem przyszło brutalne zderzenie z rzeczywistością.
Prace ogrodowe pochłaniają ogromną ilość czasu i sił. My nie byliśmy na to przygotowani kondycyjnie. Teraz jest już lepiej, nabraliśmy krzepy. Spojrzenie na ogród też nam się zmieniło. Będzie, kiedy będzie i już.
MagdaLenka 23:06, 14 wrz 2023

Jesteśmy aktualnie na urlopie w Łebie.
Ośrodek, w którym się zatrzymaliśmy ma całkiem przyzwoicie zorganizowane nasadzenia.

iwona_d 18:30, 16 wrz 2023

Cześć

Witam się u Ciebie, fajnie że znowu ktoś z lubelskiego. Po pierwsze ogromne ukłony za włożoną pracę w przygotowanie gleby. Po drugie myślę, że możesz być z siebie bardzo dumna, ja żadnych powodów do wstydu nie widzę. W bardzo krótkim czasie zrobiliście strasznie dużo. Po trzecie zazdroszczę tak ogromnej działki, daje to dużo możliwości, o niektórych rzeczach ja tylko mogę pomarzyć.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda nam się kiedyś spotkać.
DariaB 19:24, 16 wrz 2023

Przy takiej powierzchni można czasem poczuć zmęczenie i zniechęcenie ale zobaczysz z każdym sezonem będzie bujniej i piękniej! Udanego urlopu!
MagdaLenka 19:53, 16 wrz 2023

iwona_d napisał(a)
Cześć

Witam się u Ciebie, fajnie że znowu ktoś z lubelskiego. Po pierwsze ogromne ukłony za włożoną pracę w przygotowanie gleby. Po drugie myślę, że możesz być z siebie bardzo dumna, ja żadnych powodów do wstydu nie widzę. W bardzo krótkim czasie zrobiliście strasznie dużo. Po trzecie zazdroszczę tak ogromnej działki, daje to dużo możliwości, o niektórych rzeczach ja tylko mogę pomarzyć.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda nam się kiedyś spotkać.

Cześć.
Dziękuję za pochwały. Akurat potrzebuję podniesienie na duchu, bo sezon dobiega końca, a plany zrealizowane mniej więcej w 30%. Chyba za dużo od siebie wymagam.
Działka na chwilę obecną jest za duża na moje możliwości. Pocieszam się, że kiedy wszystko urośnie, to ten areał okaże się w sam raz.
Co do spotkania, to zapraszam na wizję lokalną.
MagdaLenka 19:55, 16 wrz 2023

DariaB napisał(a)
Przy takiej powierzchni można czasem poczuć zmęczenie i zniechęcenie ale zobaczysz z każdym sezonem będzie bujniej i piękniej! Udanego urlopu!

Dzięki Daria.
Właśnie wróciliśmy z wyjazdu. Teraz mamy kolejny tydzień wolnego na ogrodowanie.
Po tym sezonie już wiem, że ogród wymaga dużo więcej czasu, niż przewidywałam. Trudno. Może w przyszłym roku uda się dokończyć to, co było zaplanowane.
LIDKA 20:17, 16 wrz 2023

Oplewisz kiedyś te rabaty.

A ogród to : never ending story.

Wena wróci. Masz już naprawdę dużo zrobiome. Robisz to mądrze i z planem. Podziwiam.