Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

DariaB 12:10, 29 cze 2024

Haha mężowie są bezbłędni
Zrobiłam sadzonkę tej jeżówki o której nasionka pytałaś, jak się przyjmie to będzie Twoja
MagdaLenka 21:48, 24 lip 2024

Jakoś brakuje mi ostatnio weny, żeby fotografować ogród. Może w weekend mi się uda zmobilizować.
Na razie część plonów z warzywnika:

Cukinie i patisony powariowały. Nie ma szans przejeść takiej ilości. Będę więc kisić.
Zmutowany pomidor to odmiana Byczy Łeb. Malachitowa Szkatułka też już dojrzała. Czekamy jeszcze na Ruskiego Kozaka i Philovitę.
Narsilia 07:13, 25 lip 2024

No warzywnik super , zieleninka ucieka wszystkimi drogami więc koniecznie więcej skrzyń bo aż się proszą , zbiory masz cudowne .czy tego cisa będziesz formować w kulę ?boski, ogromny. No ja to bym chciała czasem żeby mój nie zauważył , chowam po kątach różne to zawsze się dopatrzy.
Ale jak wsadzę zaaranżuje i się pytam czy ładnie to , a to tego nie było
LIDKA 08:13, 25 lip 2024

Dary warzywnika super.

Też mam czas że mi sie nie chce ogrodu focić. Ale coś tam dłubie po mału.

Działasz coś?
Patrycja_KG_Lu 14:32, 30 lip 2024

A ketchup z cukinii (czasem dokładam też patisona) robisz? My w zimie dajemy go do ryżu/makaronu plus dorzucamy inne składniki.
MagdaLenka 23:29, 30 lip 2024

Narsilia napisał(a)
No warzywnik super , zieleninka ucieka wszystkimi drogami więc koniecznie więcej skrzyń bo aż się proszą , zbiory masz cudowne .czy tego cisa będziesz formować w kulę ?boski, ogromny. No ja to bym chciała czasem żeby mój nie zauważył , chowam po kątach różne to zawsze się dopatrzy.
Ale jak wsadzę zaaranżuje i się pytam czy ładnie to , a to tego nie było

Klaudia, warzywnik faktycznie się udał. Aktualnie najbardziej ucieka z niego dynia. Jest potworem.
Cisa będę formować w zieloną ścianę. Będą jeszcze dwa takie po drugiej stronie pergoli. Chcę oddzielić przedogródek od reszty ogrodu.
MagdaLenka 23:32, 30 lip 2024

LIDKA napisał(a)
Dary warzywnika super.

Też mam czas że mi sie nie chce ogrodu focić. Ale coś tam dłubie po mału.

Działasz coś?

Działam, ale bardzo powoli. Jakaś niezorganizowana jestem. Spora część kory nadal nie rozwieziona. Strefa bioróżnorodności (czyt. chwastowisko) za to bujna i dorodna.
MagdaLenka 23:34, 30 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
A ketchup z cukinii (czasem dokładam też patisona) robisz? My w zimie dajemy go do ryżu/makaronu plus dorzucamy inne składniki.

Nie robiłam ketchupu, ale chyba zrobię. Myślałam też, żeby zrobić zupę krem i zawekować.
anpi 00:09, 31 lip 2024

Ale cudaczny ten pomidorowy Byczy łeb
Wszystkie warzywa ściółkujesz korą? Ładne zbiory.
Dobrze, że upały trochę mniejsze, to da się w końcu coś porobić w ogrodzie. Już drugi dzień ogarniam warzywniak i rabaty przy nim.

ajka 10:21, 31 lip 2024

Uwielbiam cukinie, mogę jeść kilogramami, na razie u mnie mało.
Ja robię leczo, zupę z cukini, makaron z cukinią, zapiekane cukinie np z mięsem, z serem, ketchup jak ktoś pisał słyszałam też dobry.