Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 06:47, 03 maj 2025

Następnie przyszedł czas na 3 żurawki spod stodolnych drzwi, bo w dotychczasowym miejscu były bardzo nieszczęśliwe i dodatkowo blokowały dojście do hortensji, którą też planuję dzisiaj przesadzić (już ma godne zastępstwo ):

Poszły na razie tutaj, a ponieważ planuję jeszcze bardziej skorygować nową linie rabaty i poszerzyć ją, wszystko będzie musiało być i tak przearanżowane --> tą zabawę zostawiam jednak już na jesień, raz że muszę widzieć hosty w całej okazałości, dwa że trzeba mierzyć siły na zamiary, a trzy że przy tych skwarach nie nadążę z podlewaniem wszystkiego .

Darecka 06:53, 03 maj 2025

Potem przyszedł czas na czosnki i naparstnice- tu już na docelowym miejscu:

Nie były zbyt szczęśliwe z tego powodu i od teraz muszą podpierać się laską :

Cały proces nadzorował król Tygrys I Zrodzony z Burzy:

Darecka 06:59, 03 maj 2025

Po ostatniej wizycie w szkółce 2 dni temu śniła mi się po nocach leszczyna czerwona, więc w ramach odpoczynku wyruszamy zgarnąć tego cudnego krzaczorka. Ludu (nie)pracującego mrowie, każdy miał ten sam pomysł, co my . Szkoda tylko, że nie było dokładnej odmiany na etykietce. Docelowo zastąpi hortkę pod stodołą (pomarańczowa strzałka):

Darecka 07:07, 03 maj 2025

Ostatnim etapem wczorajszego dnia było przetetrisowanie nasadzeń wokół rabaty z bujakami. Przesadziłam 8 rozchodników, wcześniej wykopałam stamtąd bratki i czosnki, dałam po 3 zawciągi na każdą stronę, po 1 miniaturowej budlei Butterfly Candle Little Ruby plus w kolejce czekają jeszcze pysznogłówki Cranberry Lace i 5 lobelii Starship Blue, które zastąpią rosnące tutaj perovskie:

Fotki po zakończeniu prac nie zrobiłam już, jak dzisiaj sypnę nawozu i wyściółkuję nową korą, powinno to wyglądać lepiej .
Rojodziejowa 08:22, 03 maj 2025

Kobieto, Ty nie wiesz, co to zakątek wstydu haha Warzywniczek wcale nie straszy.
Judith 09:17, 03 maj 2025

Włączenie drzew w rabaty dało świetny efekt .
MagdaLenka 10:04, 03 maj 2025

Bardzo fajne te inspiracje pinterestowe. Takie romantyczne, pasują do Twojego ogrodu.
ryska 15:02, 03 maj 2025

Pięknie trawniczka ubywa
Baza w ogrodzie zwana cyrkiem i u mnie by się przydała. Niestety zabrakło kreatywności i kolejny rok minikiwi nam zmarzło. A szkoda, bo te owocki są przepyszne.