Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

mirkaka 18:47, 11 maj 2025

Darecka napisał(a)
Dziękuję Mirko, ale do Twojego bajecznego ogrodu jeszcze mi daleko . Winobluszcz da się trzymać w ryzach, większość pnie się po ścianie, a wszystkie dolne, uciekające pędy wycinam raz na jakiś czas i po kłopocie. To mój sprzymierzeniec nr 1 w walce w krwawiącymi oczyma, kiedy patrzę na bryłę tej naszej stodółki hahaha (choć przydaje się ona bardzo, jest to wielofunkcyjna stodoła do zadań specjalnych wszelakich ).

stodoła całkiem fajna, nie ma się czego wstydzić, ładne stare deski, ja lubię takie budynki
Ale Twoje jej upiększanie bardzo dobrze Ci wychodzi
Kordina 21:54, 11 maj 2025

Rumianka napisał(a)
Hej pracusie, czy kiedyś odpoczywacie, czy tak cięgiem całą dobę w ogrodzie???? Efekty wskazują raczej na całą dobę z łopatą w garści. Jest juz pięęęknie.

Mam pewne podejrzenia, że dzielą łoże z łopatą i grabiami
Darecka 11:34, 12 maj 2025

Kordina napisał(a)

Mam pewne podejrzenia, że dzielą łoże z łopatą i grabiami
Starym rycerskim obyczajem oddzielano w łożu mieczem niepoślubioną sobie jeszcze parę, coby zgorszenia nie siać i losu nie kusić. W naszych realiach ogrodniczych mogą być i grabie, jeno obawiam się że mogą nas pokłuć równie skutecznie, co taki położony samopas miecz hahaha. A tak całkiem serio, to odpoczywamy, w tygodniu roboczym prawie nic nie robimy w ogrodzie .
Darecka 11:36, 12 maj 2025

mirkaka napisał(a)

stodoła całkiem fajna, nie ma się czego wstydzić, ładne stare deski, ja lubię takie budynki
Ale Twoje jej upiększanie bardzo dobrze Ci wychodzi
Dziękuję, też lubię stare budynki, ale ta tutaj waćpanna z okrutnych pustaków jest zmontowana, gdyby to była stara cegła i drewno, to bym jej na pewno nie zakrywała bluszczem .
sylwia_slomc... 15:32, 12 maj 2025

Darecka napisał(a)
Spełniam się ostatnio nie tylko jako sportowiec. W niedzielę próbowałam swych sił również w charakterze fryzjera. Miałam w tym roku pierwszy raz nie ciachać tych turzyc, ale jakoś tak niechlubnie to wyglądało, jak rozjechany jeż wygrzewający się na asfalcie wpatrzony w nicość:

A co to za turzyce są?
Darecka 15:56, 12 maj 2025

To turzyca Oszimska Carex Evergold