Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 10:49, 20 cze 2024

Buahahaha
sylwia_slomc... 12:24, 20 cze 2024

Kasya napisał(a)
No właśnie
U mnie kwitnie
A część nie kwitnie
Czy wyrywać tylko ten co kwitnie ?

Ja kwiaty obłamałam
Kontonaogrod 12:25, 20 cze 2024

Tak trzeba robić, żeby czosnek szedł w cebulę nie w kwiaty
sylwia_slomc... 12:34, 20 cze 2024

Kontonaogrod napisał(a)
One tak mają, chciałyby wysiadywać, co roku na wiosnę jedna lub dwie Zabieramy jajka żeby nie miała na czym siedzieć ale i tak siedzi

Raz pozwoliłam im wysiadywać - 4 kury zdechły z upału bo głupie nie wychodziły jeść i pić... więc teraz co 2h tam idziemy, wyrzucamy ją i kręcimy się chwilę żeby coś wypiła i zjadła zanim znowu wróci do środka....

Znajomy, który ma hodowlę kur rasowych powiedział, że ja kura zaczyna kwoczyć trzeba ją umieścić w worku parcianym lub jutowym na dwa trzy dni w zimnej piwnicy. Temperatura ciała wróci jej do normy i przestanie kwoczyć zacznie nosić jaja szybciej. Moja babcia jedna i druga też tak robiły jak byłam dzieckiem. Kwoka jak siedzi na gnieździe musi być przynajmniej raz na dzień z niego zgoniona do jedzenia i picia jeśli nie schodzi sama. Powinna sama, ale nasza biała siłka też nie schodzi. Zganiamy ją.
DariaB 12:38, 20 cze 2024

O ja! Już dach robicie! Nie nadążam za wami
Kontonaogrod 12:42, 20 cze 2024

Sylwia - o ja cię. No w worku nie będę trzymać kury, plus nie mam piwnicy - na szczęście ganiamy ją żeby jadła i piła. Na kurczaczki nie mam czasu ani zdrowia - no i wyszłyby przez ogrodzenie - trzebaby im zagrodę osobną robić. Bo za ogrodzeniem pies Jakbyś miała kury na sprzedaż to ja bardzo chętnie - ze 3 jeszcze jakieś inne bym mogła odkupić Masz może zielononóżki? Jakbyś miała młode to przyjadę i kupię (i Ci zawiozę obiecane rośliny

Daria - to wcale szybko nie idzie ale mogłoby wolniej więc tfu tfu tfu

Gruszka_na_w... 12:44, 20 cze 2024

Codziennie zaczynam lekturę forum od wizyty w Twoim wątku. Nie ma lepszego motywatora do działań. Musiałam sobie tylko wbić do głowy, że niekoniecznie trzeba Ciebie naśladować. Normalny człek zaliczyłby zejście z wyczerpania w ciągu dwóch dni. Swoją energią mogłabyć obdzielić niezłą gromadkę ludzi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kontonaogrod 13:00, 20 cze 2024

haha

Hania dzięki. No cośty. Życie Kiedyś przejdę na emeryturę i będę leżeć
Kordina 13:19, 20 cze 2024

Kontonaogrod napisał(a)
haha

Hania dzięki. No cośty. Życie Kiedyś przejdę na emeryturę i będę leżeć

Powiem Ci z mojego bogatego doświadczenia, że się grubo mylisz, a nadzieje płonne

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
... Normalny człek zaliczyłby zejście z wyczerpania w ciągu dwóch dni. Swoją energią mogłabyć obdzielić niezłą gromadkę ludzi.

No właśnie kiedyś chciałam chociaż z pół kilo odkupić, ale nie dała, taka jest
Kontonaogrod 13:49, 20 cze 2024

haha

Nie sądzę że będę leżeć na emeryturze. Ale nastawiam się na dużo spacerów i codziennie grzybobrania na jesień i dużo ogródkowania wiosną i zbierania owoców i robienia słoików (dla wnuków??)

haha w sumie już bym chętnie przeszła na emeryturę - robiłabym to co teraz minus 8h przed komputerem