Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Juzia 10:19, 07 lis 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Dokladnie tak!

Rolnika mzm sasiada, zaoral mi pod warzywa I pod łąkę kwietną, zrekultywował (kawalek pod warzywa zrobi ma wiosnę) wiec tego Ci moge podeslac

Ty wszystkich masz!
Tylko jakoś stolarza się jeszcze nie dorobiłaś
Hahahaha!
Kontonaogrod 10:24, 07 lis 2024

Napisałam do gościa który robił mi kuchnię, zobaczymy czy odpisze
Kontonaogrod 11:02, 07 lis 2024

Okna będą montować 26-27 listopada. Heh. Plus wszystko co dojedzie (rolety, drzwi i bramę) stąd 2 dni zablokowane. Lepsza taka informacja niż żadna...
sylwia_slomc... 11:09, 07 lis 2024

Juzia napisał(a)

Też tak mam, że musi być schowane jak najwięcej...dlatego teraz mam szafki pod blatem z kafelek Nic nie puchnie I mam też szafę na ręczniki w łazience
W przyszłej też będę miała szafę i to nawet większą, ale już w zabudowie sobie zrobię żeby nic nie wystawało i nie było zakamarków I przy lustrze, nad umywalką chcę zrobić szafkę zamykaną we wnęce.
Minimum sprzątania

Ja obecnie mam segment, w domu po remoncie plan na wszystko w pokojach zamknięte bez półek do ścierania kurzu jedynie blaty, ale w kuchni to już mam masę zakamarków do sprzątania inaczej nie miałaby pożądanego klimatu w tym pomieszczeniu. Rustykalne kuchnie pełno gratów mają na wierzchu
Kontonaogrod 11:19, 07 lis 2024

hehe

w kuchni lubię jak wszystko ma swoje miejsce, ale mieszkać się tak nie da jak wszystko jest pochowane...

Czajnik, pojemniki na sól, herbatę, jajka, suszarka do naczyń, owoce, miska na resztki dla kur i reszta...
Judith 11:27, 07 lis 2024

Nie tylko da się, ale np. u mnie kuchnia taka być musi . Ja mam schizę taką, ze blaty musza być puste i czyste. Mam tak nawet, gdy coś w kuchni robię (na bieżąco chowam to co już niepotrzebne, a brudne naczynia od razu wkładam do zmywarki). Moja kuchnia musi być sterylna .
W kuchni mam na wierzchu czajnik elektryczny, ekspres do kawy (ale oba urządzenia nie rzucają się w oczy, bo są we wnęce za kominem), chlebak i misę z owocami . A, jeszcze przy kranie jest pojemnik z mydłem w płynie. I to wszystko .
Juzia 11:38, 07 lis 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Okna będą montować 26-27 listopada. Heh. Plus wszystko co dojedzie (rolety, drzwi i bramę) stąd 2 dni zablokowane. Lepsza taka informacja niż żadna...

Ej... ale czego Ty chcesz więcej? Żeby szybciej było?????

Juzia 11:40, 07 lis 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja obecnie mam segment, w domu po remoncie plan na wszystko w pokojach zamknięte bez półek do ścierania kurzu jedynie blaty, ale w kuchni to już mam masę zakamarków do sprzątania inaczej nie miałaby pożądanego klimatu w tym pomieszczeniu. Rustykalne kuchnie pełno gratów mają na wierzchu

Też tak chcę Bez jednej nawet półki
W kuchni też się będę starać... ale pewnie nie wyjdzie
Rustykalne, eklektyczne... pełno pierdółek... lubię takie klimaty, ale już mi się odwidziało sprzątanie takich wnętrz
Czas na minimalizm
Kontonaogrod 11:43, 07 lis 2024

Juzia napisał(a)

Ej... ale czego Ty chcesz więcej? Żeby szybciej było?????

Dzwonię od połowy października, no pewnie że liczyłam że będzie szybciej... ale lepszy rydz...
Kontonaogrod 11:53, 07 lis 2024

Judith napisał(a)
Nie tylko da się, ale np. u mnie kuchnia taka być musi . Ja mam schizę taką, ze blaty musza być puste i czyste. Mam tak nawet, gdy coś w kuchni robię (na bieżąco chowam to co już niepotrzebne, a brudne naczynia od razu wkładam do zmywarki). Moja kuchnia musi być sterylna .
W kuchni mam na wierzchu czajnik elektryczny, ekspres do kawy (ale oba urządzenia nie rzucają się w oczy, bo są we wnęce za kominem), chlebak i misę z owocami . A, jeszcze przy kranie jest pojemnik z mydłem w płynie. I to wszystko .

Też lubię jak wszystko jest pochowane i jest czysto - jak nie jest to nie zaczynam nawet gotować ale w ciągu dnia a to odłożony kubek, a to przyniesione zakupy, a to garnek z czymś, to rozmrażające się mięso, dopiero co zniesione jajka, zerwane w ogrodzie papryki/pomidory itp....