Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

sylwia_slomc... 13:20, 29 gru 2024

A u nas nadal mgła i świata nie widać.....
Kontonaogrod 14:07, 29 gru 2024

Wczoraj tak było. Dzis w słońcu chce się żyć
Kontonaogrod 13:33, 01 sty 2025

Kolejne kilka wiaderek pyłu i gruzu wyniesione, dom ogarnięty. Uffff trzy razy po 2-3h. Ale cieszę się że z głowy. Jutro do pracy ale potem trzydniowy weekend, jupi

Najlepszego w nowym roku!!!
Kontonaogrod 13:39, 01 sty 2025

A. I posiałam papryki. Siedem różnych odmian, wszystkie słodkie w różnych kolorach i kształtach. Plus peperoncino lekko ostre. Za dwa-trzy tygodnie zacznie kiełkować
Kontonaogrod 08:13, 03 sty 2025

Dziś pobudka o piątej odśnieżanko na dwie łopaty, otworzyć Mateuszowi bramę i dom, pogadać chwilę o podłodze na strychu, do składu budowlanego po uchwyty i śruby, z powrotem na działkę, i ledwo zdążywszy na 8mą do pracy

miłego dnia!

Kontonaogrod 16:05, 03 sty 2025

Jej

Podłoga na strychu zrobiona. Schody strychowe nie dojechały, następnym razem Mateusz je domontuje, miejsce przygotowane

Przed

Po

Rojodziejowa 17:03, 04 sty 2025

Karola, wpadam z pomysłem dla Ciebie Na insta jedna z okolicznych dziewuszek zbiera zapisy na paczki warzywne. Chce to ogarnąć jakimiś abonamentami. Może to dla Ciebie też by był spoko pomysł?
Kontonaogrod 18:03, 04 sty 2025

Asia dzięki

Próbowałam mój problem to odległość od Krakowa. Niby tylko 12 km ale pół godziny drogi. Ludzie przyjeżdżają raz, dwa, cztery a potem ,za daleko’, ale jakoś się kręci, paru lokalsów dzwoni i kupuje.
Ale wiele osób ma swoje ogródki jednak i tunel na pomidory. Zainteresowani są głównie ludzie z blokowisk w mieście. Jakbym dowoziła to bym pewnie nie nadążała odbierać telefonu

Jeśli jajka sprzedam na bieżąco to mi wystarczy, bo one leżeć czekać nie mogą. Nadmiary owocowe i warzywne przerabiam do słoików ewentualnie kury jedzą. Więc spoko. W tym roku miałam mało pomidorów, zero nadmiaru na sprzedaż, a ludzie głównie pomidory chcą a inne warzywa i owoce to ‘oprócz’. Jak nie wystawiam ogłoszenia o pomidorach to niewiele osób dzwoni i przyjeżdża

Poza tym ja dzika baba jestem, introwertyk, jak ktoś ma przyjechać to myślę o tym pół dnia i spokoju brak więc jak nikt nie przyjeżdża to nie płacze

Dziś był gość po parę dżemów i ogórków i przywiózł siatkę pustych słoików
Kontonaogrod 11:35, 06 sty 2025

Za miesiąc minie rok od posadzenia tych świerków. Większość się przyjęła i rośnie

Kordina 14:04, 06 sty 2025

Czyli na następne kilkadziesiąt lat będziesz miała co roku swoją własną choinkę na święta
A tu się będę powtarzać - widok na góry masz fantastyczny i do pozazdroszczenia