Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 07:13, 23 sty 2025

Czary mary i jedziemy jutro. Jupi!
Kontonaogrod 12:07, 23 sty 2025

Godziny szczytu w metrze

Asakusa

Kontonaogrod 12:10, 23 sty 2025

Shinjuku national garden

Przycinane platany

Kontonaogrod 12:13, 23 sty 2025

Te kopy to cięte azalie japońskie

Bambusy okrywowe rosną jak chwasty

Juzia 13:09, 23 sty 2025

Ładne mają te parki...
Kontonaogrod 14:15, 23 sty 2025

Super tu jest. Najludniejsze miasto na świecie. 37 milionów mieszkańców. Tyle co w Polsce, tyle że na kupie

A wszystko ciche, działające, ludzie grzeczni, uśmiechnięci, z szacunkiem czekających w kolejce na swoją kolej. Miasto zorganizowane lepiej niż jakiekolwiek w którym byłam dotychczas, myślę

Ok dworzec Shinjuku mnie dziś pokonał, ale głównie wynikało to z mojej ignorancji i braku przygotowania. Byliśmy tam już, trafie. Ale za mało czasu i slaba orientacja w przestrzeni, plus brak zasięgu pod ziemią i milion wyjść mnie totalnie zgnębiły . Już wiem że wyjście z podziemi ma być z zachodniej strony, numer A17

No nic. Za 8h spróbujemy ponownie wypadałoby iść spać
UlaB 22:05, 23 sty 2025

Kar, teraz rozumiesz
Śmieję się i kusi mnie, żeby napisać "a nie mówiłam" wiedziałam ze tak będzie i ze Ci się spodoba. A organizacja miasta jest najlepsza na świecie - Tokio jest niedoścignionym wzorem.
Kiedy wracacie po więcej?

Mnie ostatnio pokonał dworzec główny Tokio w drodze na lotnisko. Do dzisiaj nie wiem jak mi się udało zabłądzić mimo przygotowania i map googla. Chciałam tym razem przed lotem zajechać do Narity przejść się po mieście i dlatego wybrałam zwykle podmiejskie pociągi - to był strzał w dychę poznawczo - starsi ludzie się ze mną witali w pociągu i kłaniali mi się wysiadając

Dlaczego nie masz zasięgu pod ziemią? To dziwne, zawsze miałam.
Margo2 23:05, 23 sty 2025

Super wyprawa.
Jak zwykle udaje Ci się wybrnąć z trudnych sytuacji
Kontonaogrod 23:28, 23 sty 2025

Nic mi nie mów

Siedzimy w Starbucks, mamy godzinę do odjazdu może dzisiaj się uda
Kontonaogrod 00:00, 24 sty 2025

UlaB napisał(a)
Kar, teraz rozumiesz
Śmieję się i kusi mnie, żeby napisać "a nie mówiłam" wiedziałam ze tak będzie i ze Ci się spodoba. A organizacja miasta jest najlepsza na świecie - Tokio jest niedoścignionym wzorem.
Kiedy wracacie po więcej?

Mnie ostatnio pokonał dworzec główny Tokio w drodze na lotnisko. Do dzisiaj nie wiem jak mi się udało zabłądzić mimo przygotowania i map googla. Chciałam tym razem przed lotem zajechać do Narity przejść się po mieście i dlatego wybrałam zwykle podmiejskie pociągi - to był strzał w dychę poznawczo - starsi ludzie się ze mną witali w pociągu i kłaniali mi się wysiadając

Dlaczego nie masz zasięgu pod ziemią? To dziwne, zawsze miałam.

Chyba mi wystarczy Tokio jak kiedyś wrócę do do Kyoto i na północ albo na Okinawę. Lubię te moją wieś na końcu świata gdzie nic się nie dzieje, jednak Ale obejrzeć trzeba

Nie używałam do tej pory esima a włączanie jak się już jest spóźnionym i klikanie w nowym telefonie którego jeszcze nie obczaiłam mnie pokonało (firma kupiła mi iPhone’a a zawsze miałam Samsungi). Zanim zadziałAli już byłyśmy spóźnione , 10 minut po czasie już zdążyli odjechać. A wystarczyło na Google maps sobie zapisać które wyjście - bez krążenia się obyło dzisiaj

Z dworca Tokio mamy autobus powrotny na naritę, zapisałam sobie lokalizację na mapie, mam nadzieję trafimy (jutro po południu)