Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kordina 22:57, 29 sty 2025

Cudne liściory, nie wiadomo jakim przymiotnikiem określić kolor ni to rudy, ni czerwony, ni oranżowy, ani pomarańczowy ani ceglasty.
Kontonaogrod 00:19, 30 sty 2025

Nie wiem ale chciałabym żeby fiołki mi taaaakie rosły…

A alokazji już ubiłam z pięć sztuk, a tu rosną w dżungli na dziko, w rowach jak chwasty, w pęknięciach betonu na drodze… ech
Kontonaogrod 02:36, 30 sty 2025

Ostatni dzień na plaży

To chyba przefiltrowana woda z piaskiem - odchody jakichś szkarłupniow????
Kontonaogrod 10:55, 30 sty 2025

Jedzenie nie jest tu specjalne, niestety

Ostatnia noc pod lotniskiem, knajpa jest wegańska. Smoothie bowl na śniadanie ok, ale prócz tego nie ma co jeść

Młoda lubi i nie narzeka i nazwała mnie hejt erem

Bananowce

Papaja

Tu kwitnie i ma zawiązki owoców

Kontonaogrod 10:57, 30 sty 2025

Malusia alokazja

I cos co niby mamy ale nie tej wielkości - juka?

Kokosy

Jaszczurka

Nie wiem jakie ale ładne kwiatuchy

Kontonaogrod 11:01, 30 sty 2025

Pożegnanie z plaża, nawet trochę słońca złapałyśmy przez te trzy dni

DariaB 14:25, 30 sty 2025

Taka nie za brzydka ta Japonia
Podziwiam za samotne, długie i dalekie wyprawy, ja na samą myśl, żeby to ogarnąć dostaję rozstroju żołądka
Kontonaogrod 00:15, 31 sty 2025

Nic trudnego Daria , serio.

Mam jedyny termin który pasuje - ferie zimowe. Pojawia się promocja na loty - patrzę czy termin pasuje. Jak pasuje to kupuję.
Teraz Szanghaj, stamtąd do Japonii bilet 400 zł. Więc już wiedziałam że klikam. Kupiłam i w godzinę później biletów już nie było.

Filipiny przekombinowałam, ale w Japonii było zimno, stwierdziłam ze tydzień wystarczy (choć lepsze byłyby trzy). Ale zależało mi na ciepełku choć parę dni. I fajnie że tak zdecydowałam, parę dni na plaży po 1,5 tygodnia intensywnych wędrówek po 10-20-30 tysięcy kroków się przydało. Nawet trochę koloru złapałyśmy, ramiona mnie bolą.

Za 3h jedziemy na lotnisko, jesteśmy 4,5 km od żeby na spokojnie dotrzeć. Prysznic, pakowanko, śniadanie i trycykl i siup

Kontonaogrod 00:17, 31 sty 2025

Jak masz już bilety zastanawiasz się ile czasu gdzie chcesz spędzić, a to planujesz według dostępnych na miejscu atrakcji. Czytasz trochę , googlasz co ile czasu zajmuje, sprawdzasz odległości . Robisz rezerwację hoteli, najczęściej z bezpłatnym odwołaniem - czasem się przydaje jak jednak zmienisz plany. I siup lecisz
DariaB 11:36, 31 sty 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Jak masz już bilety zastanawiasz się ile czasu gdzie chcesz spędzić, a to planujesz według dostępnych na miejscu atrakcji. Czytasz trochę , googlasz co ile czasu zajmuje, sprawdzasz odległości . Robisz rezerwację hoteli, najczęściej z bezpłatnym odwołaniem - czasem się przydaje jak jednak zmienisz plany. I siup lecisz

No w teorii mega proste ale dla takiej panikary jak ja to wielkie wyzwanie Spokojnego powrotu do domu!