Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 13:39, 01 mar 2024

Przewiózł też porzucony gruz tam gdzie się przyda - wyrównał żeby kolejne transporty mogły przejechać.

A na działce pod dom zatyka dziury wzdluż ogrodzenia

Kontonaogrod 19:05, 01 mar 2024

Wysiałam pomidory i bakłażany do pudełek po pieczarkach.

Koparkowy pracował 9h. Rozplantował sporo ziemi. Droga wygląda lepiej. I zdjął humus z miejsca na stajnię.

Działka 3k wygląda teraz jak po bombie

Kontonaogrod 11:27, 02 mar 2024

60 w ziemi. I zaczęło padać. Ale M wykopał wszystkie dziury więc jak trochę podeschnie wezmę Młodą do pomocy

Judith 11:32, 02 mar 2024

Ania, czy one tam dadzą radę w tych splatanych korzeniach traw?
Kontonaogrod 11:42, 02 mar 2024

Mam nadzieję. Dlatego mi idzie tak wolno bo odchwaszczam pół metra kwadratowego dla każdej sadzonki I korzenie zasypuję wolną od chwastów ziemią. Zamówiłam wiórki drzewne, obsypię je dookoła. M wykosi trawsko wykaszarkã Stihl. U nas koszenie tego spodowało wyniesienie się tej trawy i zastąpiły ją inne chwasty myślę że jak trawa nie będzie bezpośrednio konkurować z serbami to urosną

Mialam pomysl żeby wynająć rolnika z kultywatorem, ale posiekanie tych korzeni tylko pogorszyłoby sytuację myślę...
LIDKA 13:46, 02 mar 2024

Po kultywatorze musiałby Ci zbronować i bronami wygrabić te ziele tak jak się łęty po ziemniakach wygrabia.
za jakiś czas będziesz miała serbski las
Kontonaogrod 14:48, 02 mar 2024

Mam nadzieje ze bedzie dobrze...

Wiekszosc posadzona, jutro skoncze

Mam nadzieje chwasty nas nie zjedzą, jak będę pilnować żeby drzewka nie konkurowały z trawskiem powinny urosnąć. Tak samo robiłam tutaj. Też była taka sama gliniasta łąka
nyna76 15:43, 02 mar 2024

Może powoli obkładać kartonami dookoła i te wióry ?

Mrówcza praca, fakt.

A ta stajnia to jak będzie działać ?
Kontonaogrod 17:38, 02 mar 2024

Wiórki dają radę, mam tu grube warstwy I jest oki. Z kartonami dobry pomysl, dziekuje, nie bede wyrzucac tylko uzywac tam

Stajnia jest w projekcie, budujemy poki co tylko fundamenty (zeby moc dom odebrac) - pozwolenie na budowe jest na siedlisko. A potem zobaczymy.

Pozdrawiam
Kontonaogrod 18:06, 02 mar 2024

Fajny dzien. Sporo drzewek posadzonych, w tym część owocowych. Jutro reszta - I serbów I młodych owocowych od Drzewka-faworytka.pl
Powyciągałam je z doniczek I czekają na jutro - fajniej je się sadzi bo w świeżo przekopaną ziemię.
Policzę też ile miejsca mi zostanie I czy zmieszczą się wszystkie wzdłuż podjazdu czy zrobimy rząd albo trzy gdzie indziej

Wyczyściłam też z chwastów jedną trumienkę I skończyłam odchwaszczanie tunelu. 1.5 miesiąca I pomidory tam wysadzę, a póki co dopiero wczoraj je wysiałam.

2/3 dymki posadzone. To łatwe, ale wpierw przekopuję widłami I odchwaszczam miejsce pod nie co jest pracochłonne. Jutro skończę I tym sposobem pół warzywnika będzie obsadzone już