Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 06:36, 05 mar 2024

Woda I prąd jest. Gazu I kanalizacji nie ma I nie będzie... gdybym miała przyłącza robić I walczyć z ludźmi chyba bym tego nie kupiła. Jedna miła babcia sąsiadka jest.

Niemniej licznik jest zalany wodą I żaden z 3 hydraulików których próbowałam zaprosić się nie pofatygował...

Popadało, drzewka podlało
Kontonaogrod 16:26, 05 mar 2024

Ciemiernikowo mi

Kontonaogrod 16:34, 05 mar 2024

Faworytka wysyla mi kolejne drzewka... ups. A ja niespecjalnie mam przygotowane miejsce. Chlopaki do fundamentów maja przyjsc dopiero po weekendzie. Mieli byc w tym tygodniu. Myslalam ze bedziemy kopac fundamenty na dniach. A nie bede wzywac koparkowego tylko zeby wyrownal kawalek pod drzewka... hmmm
Kontonaogrod 11:51, 06 mar 2024

Pada! Do tego śnieg... heh

Na pocieszenie

Ten mniejszy z passiflorą z Tajlandii
Anda 11:53, 06 mar 2024

Ależ pyszności
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kontonaogrod 11:57, 06 mar 2024

Nadal się budzę o 5tej rano co ma plusy i minusy za to padam ledwo się ciemno zrobi

pozdrawiam Ewo

Parę ton stali zamówionych z transportem na piątek. Mogłoby przestać padać bo się ciężarówka zakopie... drzewka owocowe idą GLSem pewnie dziś przyjdą... w piątek po pracy coś posadzimy
DariaB 12:08, 06 mar 2024

Nic się nie zmieniło, idziesz jak burza Uff jeżyk miał farta Ciemierniki przepiękne! Narobiłaś mi smaka na babkę
Kontonaogrod 12:19, 06 mar 2024

40 minut i gotowe Szybko się robi, zwykle wychodzi, rodzinka lubi więc czasem robię

Jeżyka prawie dziabnęłam grabiami... następnym razem ostrożniej będę rozgarniać sterty suszków...

Byle do wiosny
Judith 12:24, 06 mar 2024

Ciemierniki masz obłędne .
W temacie prac budowlano-ogrodowo-wyjazdowych się nie wypowiadam, bo zadyszkę łapię, gdy czytam .
Kontonaogrod 12:37, 06 mar 2024

Ciemierniki uwielbiam, obok zawilców to moje najulubieńsze kfiotki. I mam ich ze 100 już pewnie

Budowlańcy mają już miesięczne opóźnienie, w tym 2 tygodnie z mojej winy - wyjazd. Nawet ich nie ścigałam w międzyczasie a teraz 2gi tydzień mija odkąd wróciłam a ich nie ma... teoretycznie przyjdą w poniedziałek najbliższy. Z drugiej strony może bezpieczniej nie lać betonu w środku zimy... nigdy nie wiadomo czy zima będzie czy nie...

Ogrodowo - nadganiamy, wiosna wcześniej się pokazała choć chyba teraz się zapowiada zimny tydzień i jednocyfrowe temperatury a nawet lekki mróz w nocy... posadzimy drzewka, posprzątamy wiosennie ogródek i czekamy aż będzie cieplej cieszę się bo już wszystkie miskanty ścięte a też ich mamy z milion i nie wiadomo co ze słomą robić (nie palimy a sterta ubiegłorocznej nadal leży)... ale większość rabat też już ogarnęłam, więc idzie robota nie mogę narzekać.

Wyjazdowo - cisza, nic nie patrzę nawet bo mnie najdzie żeby coś zarezerwować W tym roku tylko 10dni Anglia w lecie i to tyle. Potem w zimie w okolicy świąt lub ferii byłoby fajnie gdzieś pojechać, więc coś zakupię, ale aktywnie niczego nie szukam a wręcz omijam