Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 12:44, 30 kwi 2025

Daria - dzięki! Rodgersje odrosną, lubię je bo trudno je zabić I ładnie u mnie przyrastają na tej glinie tutaj

Ula Franchi ma bardzo dobre nasiona. I dużo w opakowaniu co lubię

Dynie kupowałam zimą w biedrze i też zostawiałam nasiona. Dlatego mam dużo część wysiałam, reszta nadal w postaci nasion, będziemy z młodą sadzić i siać jutro a te nowe fikuśne jak urosną też zostawię na nasiona i będę się mogła podzielić
Kontonaogrod 15:13, 30 kwi 2025

Fajrant! Prawie Jupi. I 4 dni wolnego. Zaraz po 16tej skład budowlany lokalny ma przywieźć elementy aluminiowe do suchej zabudowy (profile, grzybki itp.)
Mateusz ma jutro przyjść i zacząć ocieplenie poddasza. Mam nadzieję zrobi i mu pójdzie, szybko.

Nie zamówiłam DPD żeby odesłać paletę z płytkami bo jej nie spakowałam od nowa i nie byłam pewna czy dadzą radę dzisiaj ją odebrać. A jakby się nie udało byłby to piątek. A w piątek mnie nie ma a M pracuje więc nikt nie skoczy na działkę otworzyć bramę żeby DPD mogło odebrać płytki. Choć teraz tak myślę ze może dziś lub jutro przygotuję tę paletę, zamówię DPD a potem zostawię bramę otwartą żeby sobie ją załadowali? Zobaczymy.

Jutro sadzenie dyniek buahahahaha
Kontonaogrod 15:16, 30 kwi 2025

Kontonaogrod 16:24, 30 kwi 2025

Kontonaogrod 19:00, 30 kwi 2025

Dynie na jutro

Ziemniaki w igloo zaraz zakwitną

Bambus odrasta, szkoda że tu nie na górce

Rzut okiem przez tylne okienko tunelu

UlaB 19:32, 30 kwi 2025

Piekna wisteria Widzialam takie (barwa) w Japonii obok zamku w Odawarze - trzy 100-letnie rosliny. Stelaż byl imponujący, pnie jak w leciwych oliwkach, galezie rozrosly sie na obszarze na oko 10 x 50 metrow, a rosliny kwitly niesamowicie. Mozliwe ze mam gdzies nawet zdjecia z tabliczką informacyjną.
Bambusy tez mi sie kojarzą oczywiście z Jp to te ususzone odżywają? Im trzeba sporo wody. I generalnie wolą cień. Ale to na pewno wiesz.
Kontonaogrod 20:20, 30 kwi 2025

Ususzone są nadal ususzone i pewnie nic z nich nie będzie. Rosną ich rozłogi które zostały w gruncie tu na starej działce. Może jak podrosną trochę uda mi się je wykopać i podhodować w doniczkach? Zobaczymy

Japonia była mega. Choć w zimie roślin spektakularnych nie było

Miłego weekendu!
Kordina 22:12, 30 kwi 2025

Lubię jaszczurki będą miały u Ciebie świetne warunki w tych kamieniach
Kontonaogrod 06:59, 01 maj 2025

Mamy ich trochę tutaj. Tak w kamieniach jeszcze więcej

Zawiozłam młodą na 3h jazd, start o 6:30… podobno egzaminy są o tej porze też… pusto na drogach, cudownie

Śniadanko i M do pracy a ja no górkę. 200mb - 2 rolki wlokniny do rozwinięcia i potem sadzenie i sianie dyn, słoneczników i kukurydzy

Jej
Kasya 07:08, 01 maj 2025

Masz taka duza wisterie ? U mnie pierwszy raz zakwitnie tak obficie niebieska pelna
Poprzednie 2 llata miala tylko kilka kwiatkow, puscilam ją wolno na tuje sasiadki, bez ciecia i kwitnie, zobaczymy czy to dobry pomysl byl
I szok kiedy ci sie mloda tak zestarzala ze prawo jazdy juz robi