Rok w rok mam sporo kopru w warzywniku, a tylko raz gąsienice u mnie były, latająca forma też tylko jeden raz. Czego jeszcze prócz kopru potrzebują do życia?
Lubią śliwki. Nie wiem czy jeszcze coś. W tym roku gąsienice widziałam tylko raz, rok temu przynajmniej 2 rzuty były. Pogoda nie pomaga, zawieruchy i grad a wcześniej fala upałów...
Zamówiłam kuchnię, szafę do przedpokoju i wiatrołapu i szafkę nad geberit do łazienki.
Cena łączna taka jak samej kuchni w studiu kuchennym (poza Krakowem, więc i tak taniej). Zrobi mi były pracownik stolarni mojego Taty, robił mi kuchnię i zabudowę do łazienki tutaj, więc powinno wyjść ok.
Za miesiąc będą meble jupi! wypadałoby się pospieszyć z hydraulikiem, elewacją i wełną na poddaszu.
Powoli zaklejamy okna i będziemy gruntować i malować ściany
Sama planuję dokupić dwie młode i może z 5 jajek podłożyć pod jedną kwoczkę, ale Em ma kolegę pod Krakowem, który się zajmuje hodowlą rasowego drobiu nieśnego. Mogę podać namiary jakbyś chciała wieczorem tylko mi przypominajkę puść
Mam tylko śliwowiśnie i mirabelki...
Poproszę nie wiem czy rasowe chcę, ale dobry namiar zawsze w cenie kur z hodowli (tu mam niedaleko) nie chcę, bo zanim się przyzwyczają i zaczną jako tako wyglądać mija dobre kilka miesięcy... wybieram się na ten targ w Proszowicach o którym kiedyś pisałyśmy, ale zawsze jest coś do zrobienia (i wstawanie bladym świtem w niedzielę uskuteczniam głównie jak gdzieś lecę
Popracowaliśmy 2h na budowie. Parter ofoliowany - okna zabezpieczone. Jutro zaczniemy zabawę z gruntowaniem ścian i sufitów. Ale najpierw zamiatanie wszystkiego wraz ze ścianami i sufitami żeby luźny piasek odpadł. Szlifowanie i szpachlowanie, zamiatanie i zabezpieczenie podłogi…
Wykopałam 8 dużych ciemiernikow i posadziłam na górce (tu jeden z nich wykopany):
Jutro może kolejna partia
Wysadziłam też wszystkie małe rabarbary. Cieszę się że prace się posuwają do przodu