Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 15:50, 19 lip 2025

Tylko 300m2, jak ogródek działkowy. 10x30 m
Kontonaogrod 15:53, 19 lip 2025

Nowe liliowce

Stare

Niskie jeżówki

Makao 16:08, 19 lip 2025

No to wąsko i maleństwo. Będziesz tam coś budować? Stawiać? Czy las posadzisz?
Juzia 16:16, 19 lip 2025

Kupiłaś te drewniane drzwi?
Kontonaogrod 16:44, 19 lip 2025

Ania kupiłam te działeczkę z myślą o domku letniskowym bo jest 3 minuty od jeziora (autem, szkoda że nie piechotą)
Działeczka jest budowlana a dziś się okazało że uzbrojona w gaz. Stał stary dom rozebrany teraz, z podpiętą wodą i prądem które będę podpinać od nowa.

I okazało się też że pozwolenie na budowę domu dwulokalowego 50 plus 50 m2 jest nadal ważne - rozpoczęcie budowy zgłoszone, dziś zapłaciłam za wytyczenie budynku i uzupełnienie dziennika budowy. Więc na to wygląda będę ten dom tam budować…. Szukam ekipy z materiałem, podpisze dobrą umowę i zapłacę Kierbudowi za doglądanie jej bo mieszka ulice obok. I zostawię stan surowy zamknięty na 4 lata a potem się zobaczy. Może tato będzie się chciał tam przeprowadzić. Albo wykończymy i będziemy wynajmować letnikom. Albo sprzedamy w stanie surowym. Się zobaczy
Kontonaogrod 16:47, 19 lip 2025

Juzia napisał(a)
Kupiłaś te drewniane drzwi?

Nie bo gość od drzwi był na urlopie - to by wyjaśniało brak kontaktu telefonicznego od wczoraj. Była tylko pani od wszystkiego innego drewnianego w tej stolarni więc porozmawialiśmy o boazerii.

W poniedziałek gość już będzie. Dopytam czy mogę zamówić na wymiar bo wymiary otworów mamy rozstrzelone nie wiem czemu w sumie ale typu 77 cm. Pewnie dlatego że kazałam tynkarzom otynkować je w środku i teraz mam za swoje. Jakoś myślę zamontujemy ościeżnice stałe (bo takie są do tych drzwi) i będzie ok
Kontonaogrod 16:48, 19 lip 2025

Mutanta znalazłam

Juzia 17:12, 19 lip 2025

Kontonaogrod napisał(a)

Nie bo gość od drzwi był na urlopie - to by wyjaśniało brak kontaktu telefonicznego od wczoraj. Była tylko pani od wszystkiego innego drewnianego w tej stolarni więc porozmawialiśmy o boazerii.

W poniedziałek gość już będzie. Dopytam czy mogę zamówić na wymiar bo wymiary otworów mamy rozstrzelone nie wiem czemu w sumie ale typu 77 cm. Pewnie dlatego że kazałam tynkarzom otynkować je w środku i teraz mam za swoje. Jakoś myślę zamontujemy ościeżnice stałe (bo takie są do tych drzwi) i będzie ok

W stolarni to Ci mogą zrobić każdy wymiar.... jak im się będzie chciało

Mam takie same drzwi w Zielonych Drzwiach...i trochę mnie denerwują przy zmianach temperatur i wilgotności To coś szura, to się same zaczynają otwierać
I zgłupiałam już. Bo drzwi z mdf-u kuszą wygodą i ceną.... z drugiej strony drewno to drewno

Kontonaogrod 17:40, 19 lip 2025

Teraz mam z mdf i zero problemów. Ale drewno to drewno
Kontonaogrod 18:23, 19 lip 2025

Jej

Moje własne!

Od wykopania do zjedzenia 35 minut fasolka też