Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Polon 09:43, 21 lip 2025

Super ta nowa działka. Tam w kolejnej linii czyjąś łąka jest? Bo wygląda, że niby działka się kończy, ale przestrzeń jest. Genialny traf z tą inwestycją. Może córka tam zamieszka?

Nieustająco podziwiam za ilość pracy, która wkładacie i w ogród i w nowy dom. Pracowity Ci się chłop trafił , razem to nawet pracuje się raźniej
Kontonaogrod 10:01, 21 lip 2025

Tak, za płotem to ogródki ludzi po drugiej stronie. Jest naturalny spadek, a na górce z tyłu kolejna ulica. Ludzie budują domu przy ulicy, a tyły są "dzikie". Nic tam już nie powstanie.

Działeczka tania ale z potencjałem, myślę i ogrodzona z 3 stron. Malutka, ale pozwolenie jest, można działać.
Dziecko ma 18 lat, studia 5 lat, a potem się okaże co i gdzie chce robić. I dziadek w międzyczasie też będzie mógł sprzedać dom rodzinny. Zobaczymy jak się skończy

M pracowity, to prawda Malowanie miałoby kosztować 15 tys. zł za samą robociznę więc robimy to sami. Agregat za 1500zł, sprzedamy potem za 1300 - po robocie
Kontonaogrod 10:19, 21 lip 2025

Jezyny powoli zaczynają.

Przeczytałam niedawno że trzeba poczekać aż będą bardzo dojrzałe i dopiero wtedy zrywać. Najlepiej potrząsnąć gałęzią i zbierać te które odpadały naturalnie. I to działa, nawet te które wydawały mi się kwaśne są przepyszne

Opitoliliśmy wczoraj wisterie która zeżarła magnolię… jeszcze nad tunelem by się trochę przydało

UlaB 10:55, 21 lip 2025

To pewnie taki bonus za poprzedniego Równowaga być musi. Mój też sie puka w głowę, jak słyszy niektóre wyceny i dużo robi sam z moją pomocą. Niekiedy tylko krucho z czasem, ale to jesteśmy w stanie przełknąć.
Niezmiennie dopinguję
Kontonaogrod 11:07, 21 lip 2025

Czasu nie ma, ale póki są siły... coś trzeba robić Dobrze się ruszać, bo jak człowiek raz usiądzie i odpuści to potem równia pochyła i trudno się pozbierać. I po wejściu po schodach ma się zadyszkę, a tego nie chcielibyśmy

Mam nadzieję ekipa od styropianu naprawi auto i wróci jak najszybciej, bo ten grafit na słońcu to nic dobrego. A dziś znów 29 stopni ma być. heh

Jak przyjdą panowie od kostki to w oczach się zrobi prawie domowo - wtedy ogarniemy otoczenie domu "na gotowo". A jak już będzie tynk to w ogóle
W środku w tym tygodniu powinniśmy ogarnąć malowanie parteru. Najgorzej zacząć, osłanianie podłogi, puszek elektrycznych, płytek, drzwi i okien, kotary w przejściach... a jak już zaczniemy kompresorem to dobrze pociągnąć jak najwięcej za jednym zamachem - bo czyszczenie filtrów tego ustrojstwa to jakaś masakra. Spuszczanie farby i przedmuchiwanie żeby farba w środku nie zastygła...
Juzia 11:31, 21 lip 2025

O mamo.... na samą myśl o malowaniu mi słabo
Dobrze, że ja nie planuję żadnego malowania

Pokaż dzieło po robocie
Kontonaogrod 11:34, 21 lip 2025

Czemu? Natryskowo to fajna robota. Póki co gruntowałam, bardzo szybko idzie. Duuuuużo szybciej niż wałkiem
Kontonaogrod 11:36, 21 lip 2025

Dziś trzy takie w ogrodzie

I jeden taki

Lubią werbenę.
Kontonaogrod 18:06, 21 lip 2025

Ogorki

Pszczołom ciepło

Parter zabezpieczony i zaszpachlowany. Jutro malujemy
Makao 21:32, 21 lip 2025

Wszytko na raz
Masz Ty powera kobieto

Będziecie mieć miód w tym roku bo szef męża w tym sezonie musi swoje pszczoły dokarmiać. On spod Zakopca jest. Ponoć tam słabo z miodem u pszczelarzy w tym sezonie