Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 09:10, 04 sie 2025

veva 10:56, 04 sie 2025

Gratulacje dla córki
Dom już coraz bardziej domowy Życzę szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki.

Pomidory super. Ja mam w gruncie, ale w tym roku przez tą zimnicę mocno opóźnione. Nie zerwałam jeszcze ani jednego.
Kontonaogrod 11:01, 04 sie 2025

Dzięki

Ogórki mam w gruncie, już wszystkie chore ech a dopiero dziś zerwałam więcej niż garść
Kontonaogrod 15:32, 04 sie 2025

Przeprowadzka

Kordina 15:57, 04 sie 2025

Super córcia! Cieszysz się, co? Niech ktoś z młodą jeżdzi obok dopóki nie nabędzie wprawy. U mnie jest super asfaltówka nieużywana służy każdemu kto się uczy, więc dwoje z rodziny już po zdobyciu prawka ćwicząc na odludziu i tak walnęło w ogrodzenie (w różnej czasoprzestrzeni )
Makao 16:28, 04 sie 2025

Gratulacje dla młodej

Znam Twój ból i uczucie ograniczonego zaufania. Przechodziłam przez to rok temu. Wiele stresu kosztowało mnie by zaufać młodemu i pozwolić wsiadać mu za kółko naszego głównego auta gdy nas wiezie. Do wprawiania się dostał nasze stare auto. Jednak po roku stwierdzam z zadowoleniem że będzie z niego dobry kierowca. W ciągu tego roku dostał mandat za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym, pomylił diesla z benzyną podczas pierwszego samodzielnego tankowania (pomimo uprzedniego tłumaczenia), wyskoczył mu dzik i skasował auto które trzeba było naprawić, zarzuciło go na koleinach podczas ulewy ale elegancko sobie poradził a do tego ostatnio podczas jazdy „głównym” autem wysiadło mu na zakręcie wspomaganie i samochód zdechł bo alternator się zestarzał. Ostatnia akcja była dla niego bardzo wymagająca bo na zakręcie i musiał sobie poradzić z wyprowadzeniem nie działającego auta i zaparkowaniem na jakimś parkingu. Tu nawet mechanicy kiwali głową z podziwu bo to terenówka.
Ten rok dał mu się we znaki i wyjątkowo mocno przetestował jako kierowcę i myślę że jest na dobrej drodze by być w tym bardzo dobrym.
Polon 17:10, 04 sie 2025

Gratki dla córki
Też pamiętam stres, jak miałam się dać wieźć pierwszy raz moim dzieciom

Dom pomalowany, to już dom a nie budowa
Figi mnie zszokowały, myślałam, że one w jakiejś szklarni czy coś, a tu czytam, że pod chmurką
Jakie duże to rośnie? Trzeba zapykacz, czy samopylne? Uwielbiam figi, może trzeba szukać miejsca na mała figę???
Kontonaogrod 19:55, 04 sie 2025

Dzięki Dziewczyny.

Będziemy jeździć razem - za chwilę Młoda mnie zawiezie 2 wioski dalej po 10 kg ogórków jeździ dobrze ale wiadomo musi nabyć doświadczenia a dzieje się to jeżdżąc, niestety.

To miałyście przygody, poślizg to jedno ale skasowane auta…. Brrrrr ciepło mi się robi jak pomyślę.

Pierwsze figi zjedzone, mało bo przez grad większość została zniszczona. Odmiana Brown Turkey dobrze rośnie do 2-3 metrów na wysokość i szerokość do 5 w sprzyjających warunkach. W ogrodzie botanicznym w Krakowie są takie olbrzymy i owocują co roku więc się odważyłam posadzić
Kontonaogrod 19:58, 04 sie 2025

Dzis 3h malowania piętra z tym ze odkurzanie i sprzątanie trochę zajęło - gorsze to niż samo malowanie. Młoda malowała swój pokój a w międzyczasie mieszała wiaderka z farbą z wodą żeby była rzadsza

Kontonaogrod 20:00, 04 sie 2025

Przed i po olejowaniu