Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

kami 10:22, 27 wrz 2025

jaką masz odmianę ziemniaków?
Agatorek 11:28, 27 wrz 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Wybrałam inny ale był niedostępny i cały montaż kuchni był opóźniony więc wybrałam zastępczy na podstawie zdjęcia próbki - bardzo słabego zdjęcia więc nie wiedziałam że ten to ten . Masakra

Kamienny jest mega ale nie zapłacę 20 tyś złotych za blat. Serio nie. Azja czeka, są ważniejsze rzeczy niż kamienny blat w kuchni i tak ten cały bałagan kosztował dużo za dużo.

20 tys za blat też bym nie dała . Tą kuchnię robiłam z 10 lat temu, to i ceny były trochę inne niż teraz. Dlatego zastanawiam się też nad innymi rozwiązaniami.

Piękne ziemniaczki ❤️
Kontonaogrod 13:02, 27 wrz 2025

Ziemniaki to jakaś babcina odmiana. Nazwa niestety nieznana. Sasiad mi sadził i nie wie . Posadził a teraz nie miał czym zebrac bo tylko cztery rzadki wiec kopie ręcznie (znaczy nożnie

Aga Zazdro blatu nigdy nie miałam i chyba się nie zanosi że będę kiedyś mieć może gdybym miała skarbonkę bez dna laminat jest wystarczający moim zdaniem. Kamien jest piękny bez dwóch zdań. Pierwszy raz mam kostkę granitowa i wystarczy myślę. Jakiś nie umiem w swojej głowie uzasadnić takiego wydatku. Kuchnia plus szafa i szafka do łazienki kosztowały 20 tys z blatem z laminatu. I tak był droższy bo cienki. Za 37 tys kupiłam działkę - to niecałe dwa takie blaty a 37 czy 40 tys za kuchnię z kamiennym blatem bym nie zapłaciła
Kontonaogrod 13:04, 27 wrz 2025

M kosi i pokazuje “fuck you” z uśmiechem - typowe pozdrowienia od Brytyjczyka

Chałupka rano

Kontonaogrod 13:06, 27 wrz 2025

A teraz mieliśmy takie zajęcie

Kontonaogrod 13:07, 27 wrz 2025

Posadziłam więcej Ciemiernikow

Pobojowisko po kopie ziemi

Kontonaogrod 16:24, 27 wrz 2025

Ciemierniki i ice dance - Co oprócz?

Magnolie tam do sadze i kosę dwa paski lawendy pomiędzy ziemią a żwirem w charakterze kwitnącego żywopłociku?

Hmm

Dziwna perspektywa garaż jest mniejszy ale nareszcie przód domu jest w miarę ogarnięty

ewsyg 16:40, 27 wrz 2025

Bardzo szybko działacie. Dom mam trochę podobny do Waszego, ale jest dwurodzinny.
Zdrówka I sił dużo życzę
Kontonaogrod 16:47, 27 wrz 2025

Ewa dzięki

125m2 plus garaż 37m2

Na dwie rodziny chyba ciut mało, choć gdyby ogarnąć osobne wejście to pewnie do zrobienia?

Ewentualnie mój Tato może z nami mieszkać na starość, na parterze jest dodatkowy pokój i obok mała łazienka z prysznicem. Póki co to będzie moje biuro z piwniczką

Obiad i fajrant na dziś. Potem spakuje jeszcze trochę gratów z kotłowni i ostatniej szafki kuchennej, zawieziemy to jutro
Juzia 17:17, 27 wrz 2025

ALe już macie fajnie ogarnięte!!!!!
Brawo Wy!

I dom wcale źle nie wygląda. Kilka zmian i z koszmarku z oryginalnego projektu wyszło takie ładne coś
Może wcale nie będziesz chciała tego sprzedawać za kilka lat?