Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:21, 05 paź 2025

I jeszcze stado na polu…

Pory i jarmuż

Schody pomalowane podkładem

kami 07:32, 06 paź 2025

Jak już skończysz przeprowadzkę to napisz co braliście, może być na priv.

Tak jak kiedyś Ci pisałam przetestowałam glebogryzarkę elektryczną faworyt. Nie wiem ile podziała zanim się zapisuje ale za 340zl warto ja mieć. Jest lekka, robi swoją robotę i w klika minut przemieliłam ziemię w tunelu 18 m2 i posiadam poplon. Z wad na kabel trzeba uważać. Po jednokrotnym przejechaniu ciągnąć do tyłu jakieś 10 cm ryje, po dwukrotnym będzie że 15/20 cm. Do przodu ,,biegnie,, sama wyrównując teren jak grabiami.
Kontonaogrod 08:03, 06 paź 2025

Fajnie Coś kupię, ale to na przyszły sezon. albo jeszcze przyszły

Zawiozłam dziś dzieciaki na przystanek a potem wykopane hosty (kopane wczorajszego wieczora) - na działkę. Przywiozłam więcej dyniek. Jak się tu nie sprzedadzą to będę je musiała brać z powrotem więc więcej już nie przywożę. Ale jak ktoś przyjedzie kupić to chce mieć wybór?

Jutro przyjeżdża ktoś rozkręcić i zabrać szafę. Mam 5 worków ciuchów dla dziewczynki 11-12 lat do oddania za darmo - i chętnych brak. Heh
A kontener PCK we wsi zlikwidowali i nie ma gdzie oddać teraz...

Poniedziałek miłego dnia! Po pracy w planach sufit w garderobie - powinna być szybka piłka gdyby nie niedbałe ocieplenie które będę musiała poprawić. Wczoraj mi spadła część na plecy bo nie była niczym przymocowana... jakbym jeszcze kiedyś rozmawiała z Mateuszem to bym mu powiedziała do słuchu. A i odkryłam też że kominek wentylacyjny za ścianką w łazience jest zaślepiony i nie połączony z grzybkiem na dachu - więc będziemy ryć w ociepleniu żeby wylot grzybka znaleźć... heh
sylwia_slomc... 14:25, 06 paź 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Fajnie Coś kupię, ale to na przyszły sezon. albo jeszcze przyszły

Zawiozłam dziś dzieciaki na przystanek a potem wykopane hosty (kopane wczorajszego wieczora) - na działkę. Przywiozłam więcej dyniek. Jak się tu nie sprzedadzą to będę je musiała brać z powrotem więc więcej już nie przywożę. Ale jak ktoś przyjedzie kupić to chce mieć wybór?

Jutro przyjeżdża ktoś rozkręcić i zabrać szafę. Mam 5 worków ciuchów dla dziewczynki 11-12 lat do oddania za darmo - i chętnych brak. Heh
A kontener PCK we wsi zlikwidowali i nie ma gdzie oddać teraz...

Poniedziałek miłego dnia! Po pracy w planach sufit w garderobie - powinna być szybka piłka gdyby nie niedbałe ocieplenie które będę musiała poprawić. Wczoraj mi spadła część na plecy bo nie była niczym przymocowana... jakbym jeszcze kiedyś rozmawiała z Mateuszem to bym mu powiedziała do słuchu. A i odkryłam też że kominek wentylacyjny za ścianką w łazience jest zaślepiony i nie połączony z grzybkiem na dachu - więc będziemy ryć w ociepleniu żeby wylot grzybka znaleźć... heh

Na FB są grupy oddam za darmo. Często ogłoszenia odzieżowe się pojawiają i od razu ludzie odbierają .
Kontonaogrod 14:36, 06 paź 2025

Dzięki. Jakaś babka na lokalnej grupie powiedziała że przyjedzie, mogłaby przyjechać - jedno z głowy
Kordina 15:58, 06 paź 2025

kami napisał(a)
Jak już skończysz przeprowadzkę to napisz co braliście, może być na priv.
...

Myślisz??
Jeśli brać pod uwagę ich niespożytą energię...
kami 18:57, 06 paź 2025

Tyle orać w pracy i po pracy to mnie nawet ten czas (zaoszczędzony na przejazdy do pracy i domu) nie przekonuje.
Kontonaogrod 19:08, 06 paź 2025

Padamy na twarz. Przy życiu mnie trzyma wizja spłacenia kredytu i może tydzień gdzieś w Turcji czy gdziekolwiek robiąc nic i idąc na gotowe jedzonko

A póki co przyjechali ludzie po szafę i ją rozkręcają a ja ich pilnuje… heh
Kontonaogrod 19:09, 06 paź 2025

Sufit w garderobie zrobiony dziś

Fota wczorajszej łazienki

Kontonaogrod 19:33, 06 paź 2025

Zamia też się przeprowadziła