Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:22, 07 paź 2025

Też tak mam wolę byliny

A w środku kwiatki są bo są

Pozbyłam się wielkiej monstery i kilkunastu małych zabiedzonych . Ale sansevierie, zamiokulkasy w trzech odmianach rosną . I małe monstery które będą duże kiedyś

Za stara jestem na zmianę branży ale panele mogę kłaść jakby mnie przycisnęło poniżej 2h cały duży pokój zrobiony
Agatorek 20:35, 07 paź 2025

Monsterę to akurat chciałabym mieć, właśnie taką dużą . Jedna mi wystarczy .

Jaka stara? , daj spokój.
Wafel 21:52, 07 paź 2025

Super ci poszło z tą podłogą, jesteś kobietą wielu talentów Całkiem sporo zieleniny domowej
Kontonaogrod 06:33, 08 paź 2025

Lat 45 i wielu rzeczy już mi się nie chce albo wiem że nie warto się szarpać.

Zielenina zostanie rozdysponowana na pokoje i już jej tyle nie będzie w jednym miejscu

Środa! Może hydraulik się zlituje i jednak przyjedzie… co za ludzie, nie odbiera nie oddzwania ignoruje smsy i WhatsApp … heh

Miłego dnia!
Kontonaogrod 12:29, 08 paź 2025

Ale elektryk dziś będzie jakaś dobra wiadomość... heh

I podpisuję umowę z firmą budowlaną do sso na domek w Dobczycach. W tym miesiącu jeszcze mają zrobić utwardzenie i przygotować plac budowy

Ostatnie figi

Juzia 12:48, 08 paź 2025

Uuuuu figi.... zjadłabym
Kontonaogrod 13:03, 08 paź 2025

Juzia posadź sobie na nowej działce mam 6 drzewek, sadziłam wypierdki z P9 a po roku mam je po cycki
I to najlepsze figi jakie jadłam fakt garstka na razie, ale będzie więcej (chyba że wymarzną to nie będzie ale może zima będzie łagodna (dla fig i portfela, bo pompa ciepła
Juzia 13:37, 08 paź 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Juzia posadź sobie na nowej działce mam 6 drzewek, sadziłam wypierdki z P9 a po roku mam je po cycki
I to najlepsze figi jakie jadłam fakt garstka na razie, ale będzie więcej (chyba że wymarzną to nie będzie ale może zima będzie łagodna (dla fig i portfela, bo pompa ciepła

Po roku tak urosły?!?!?! WOW!
A jakie masz odmiany? Ja znam tylko Brown Turkey

Ja nie z tych co straszą... i w ogóle wierzą w prognozy ... ale ludzie gadają, że zima ma być śnieżna i mroźna
Oby nie, bo ten mój świeży jagodnik i tak dostanie po dupie, bo jest na górce na przeciągu
Kontonaogrod 13:50, 08 paź 2025

Brown Turkey póki co, nie znalazłam innych (w normalnej cenie). Tu mam jeszcze jedną inną, żółtą jak dojrzeje, ale słabo rośnie, jak zmarzła to do zera. No i nie znalazłam innych jak brown turkey żeby kupić w P9

Śnieg niech sobie będzie, osłoni rośliny (ale bez przesady bo teraz mam podjazd 250 metrów i jak zasypie to nie wyjedziemy buahahahaha)

zamówiłam sobie 1 figę odmiany figowiec Longue d'Août' Figa bananowa- w doniczce C2. Zobaczymy jak przetrwa zimę
Basiap 15:37, 08 paź 2025

Witaj Aniu! Kibicuję Ci od początku (chociaż się nie ujawniam)i bardzo się identyfikuję z tym co robisz. Może dlatego że coś podobnego przerabiałam. Jak się wyprowadziłam na wieś to po pierwszej zimie kupiliśmy odśnieżarke spalinową, taką jak kosiarka z napędem. Teraz takich zim nie ma ale pare razy w sezonie używamy. Polecam! A figę właśnie kupiłam hahaha