Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:44, 17 lis 2025

We środę tyczenie budynku we czwartek start kopania pod fundamenty.

To się nigdy nie kończy
Konieczki 17:12, 17 lis 2025

Bo to chyba Twoje hobby
Kontonaogrod 17:18, 17 lis 2025

Taaaa
Raczej sposób na wcześniejszą albo godniejszą emeryturę? Lub drugi etat?

Jakby mi się nudziło to czytałabym więcej książek. Bo to odpręża. Zamiast szarpać się z budowlańcami znowu
sylwia_slomc... 18:47, 17 lis 2025

Szyneczkę, boczek moczysz w solance z liściem laurowym i zielem zagotowanej i ostudzonej przez dwa trzy dni i potem wędzisz. Jak uwędzisz pieczesz w piekarniku lub gotujesz w garze. Wtedy masz dodatkowo sporo wywaru z wędzonki pod zupę. Kiełbaskę mięso urabiasz jak na sznycle tylko buły nie dodajesz , maszynka upychasz w jelito i wędzisz już nie gotujesz, ani nie pieczesz. Warto. Moi rodzice robią dwa razy w roku na święta. Robisz więcej za jednym razem i potem jak wystygnie zamrażasz. Potem byle kiedy masz jak odmrozisz. Super sprawa. Zdrowe i takiego nie kupisz
Kontonaogrod 18:54, 17 lis 2025

Kiedyś do tego dojdziemy. Może

Dzięki
kami 04:57, 18 lis 2025

Dwie zamrażarki Bosh mają skrzynie i no frost, są duże. Zamrażarka Bosch GSN51AWDV, Zamrażarka Bosch GSN51AWDV. Te same od 5 lat na rynku i dla mnie super w użyciu do garażu
Kontonaogrod 06:52, 18 lis 2025

Liebherr też widziałam ale one są jednak duże. Chciałam taką ok 100 litrów i z no frostem znalazłam wprawdzie (wolnostojące bo do zabudowy znajdziesz bez problemu)
- ale w Niemczech i transport dodatkowe 700 zł w Polandii nic z tego albo wielkie z wszystkim, albo małe ale bez wynalazków
Kontonaogrod 13:07, 18 lis 2025

Przyjechał gość odebrać szambo i guzik z tego - mówi że nie wyjedzie pod górę jak zacznie nas pompować. I jaja na kołach bo na oczyszczalnię nie dostałam zgody. Ma przyjechać ciągnik z napędem na przód... w zimie będzie mało śmiesznie?

Upsi
Kontonaogrod 17:36, 18 lis 2025

Dwuletnie szczepione orzechy włoskie za W sumie uwaga 360 zł

Dwuletnie drzewka od nich zawsze były piękne i rośnie mi ich już mnóstwo. Chyba se tak normalnie wyglądają szczepione orzechy…

A szkoda mi było na miejscu w szkółce zapłacić 160 za sztukę wypasione mojego wzrostu no to mam

A taką laurkę dziś od kierownika budowy dostałam heh

Konieczki 22:39, 18 lis 2025

Ale że on ten dom buduje tak se z głowy bez projektu
Rozumiem że mu coś narysujesz na papierze, zrobisz zdjęcia a on Ci to zbuduje - no miodzio
Wiesz jakbyś chciała jakieś zbrojenie albo coś to mogę ci strzelić jakąś fotkę z pracy, coś się dla Ciebie znajdzie.