Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

kami 11:48, 16 lis 2025

Ta linia zabudowy brzmi tak jakby w planach z asfalciku miała powstać autostrada.
Kontonaogrod 11:50, 16 lis 2025

Tylko obwodnica wsi. Już jest i całkowity zakaz zabudowy za płotem. Co akurat nam pasuje bo znaczy że nikt więcej niczego tu nie zbuduje
tulucy 12:42, 16 lis 2025

Z alko wiadomo. Moja nie chodzi póki co po imprezach, akurat nie ma takiego środowiska, choć pół klasy już po 18tkach.
Ja tam byłam "zła matka" i dawałam jej zawsze spróbować, czy to wino, czy piwo. Wodki chyba też, palec umoczyła. Wie, jak to smakuje, nie ciągnie jej. Odpukać, żeby tak zostało.
Ja uznałam, że jak czegoś zabronię, zakażę itd, to im bardziej będę zakazywać, tym bardziej będzie to kusić. Więc zadziałałam odwrotnie.
Kontonaogrod 12:56, 16 lis 2025

Nie dawałam młodej bo nie piję ani piwa ani wina ani wódki odkąd Msma jest chora czyli pięć lat imprezy rodzinne praktycznie zamarły więc nie miała gdzie próbować od wujka czy ciotki. Zostają 18 tki

W szkole za to wywalili kilku przykładnych chłopaków bo to szkoła z internatem i katolicką i mają ostre zasady. Młoda pewnie już wszystkiego spróbowała … z drugiej strony kiedy jeśli nie teraz…
Konieczki 13:17, 16 lis 2025

Karola a ja z innej beczki, bo na zdjęciu pokoju z rurami masz plastikowe pudła ja szukam do piwnicy do spizarnio-graciarni. Polecasz jakieś niedrogie i znośne? Ja zazwyczaj kupuję ze szwedzkiego sklepu ale one nie najtańsze
UlaB 13:17, 16 lis 2025

Kar, fajne balustrady, dom robi się kompletny. I wejście wyglada ekstra i te wewnętrzne pasują doskonale do płytek. Super to zgrałaś.

Taki m. jak Twój aktualny to skarb - doskonale Cie rozumiem moj jest taki sam, chociaż blokowy jak ja - wszystkiego się nauczyliśmy i mamy frajdę z samodzielnego tworzenia. Z tym, ze my oboje jesteśmy inżynierami z branży elektro-telekom, nie ma tematu który nas przerasta wykonawczo, czy to prace w drewnie, czy wykończeniówka, elektryka, nawet pospawanie światłowodu u siebie i sąsiadów ogarnęliśmy "tymi ręcami". Garaż regularnie staje się u nas warsztatem, gdybyśmy mieli taki teren jak Ty na pewno postawilibyśmy sobie warsztat. Myślę ze to kwestia czasu - powoli oswajamy się z myślą o zmianie miejsca i domu w perspektywie 10 lat więc mamy czas na zastanowienie
Z mięskiem też Cie rozumiem - czasami mamy pół dzika, z tym ze my zwykle bierzemy przerobione, tylko część surowa (kolega myśliwy ze znajomym masażem). to mniej mięska niz by się zdawało. Wędzone kości i żeberka są ekstra - grochowka czy fasolowa wychodzą mega (no dobra, wędzona kiełba do leczo z cukinii tez jest niesamowita....) - jak będziesz miała dostęp to polecam - napisałam ja wegetarianka
Polon 13:22, 16 lis 2025

Dom we mgle wygląda równie fantastycznie jak w słońcu. Wspaniała posiadłość

Raz kupiłam indyka takiego “prosto z pola” i raczej tego nie powtórzę . Chyba głównie dlatego, że miałam świadomość, że nie wykorzystuję w pełni potencjału takiego zakupu. Zjedliśmy jak normalne kawałki mięcha, a to fajnie jest właśnie tak jak u Ciebie - własne szynki czy inne takie.