Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 05:48, 17 gru 2025

Jeśli Dzialka jest mała to można nawet w granicy. Jest plan zagospodarowania, jest zatwierdzony projekt.
Wtedy granice oddziaływania budowy wychodzą poza Działke - o ile sąsiedzi nie zgłoszą sprzeciwu to tak można

Normalnie jest 4m od granicy lub 3m dla ściany bez drzwi i okien
Kontonaogrod 07:35, 17 gru 2025

Polon 10:10, 17 gru 2025

Jakie widoki !!!!!
Czerwone niebo wyjątkowe

I stan “0” też “piękny”

Tak jak mnie nie ruszają ozdoby świąteczne, pierniki, wianki, dzbanki itp., tak równe ściany z betonu, pole z borówkami czy sad - to mnie “łapie” i trzyma długo
No i takie widoki - naprawdę bezcenne
Kontonaogrod 10:24, 17 gru 2025

Ciekawe ile musi minąć żebym się przyzwyczaiła do tego falowania za oknem, dolin i nierówności. Za każdym razem trochę mi się w głowie kręci

Dziś przynajmniej linię horyzontu widać, wczoraj jak była mgła cały dzień to się człowiek czuje jakby był sam na świecie? Mgła na wysokości płotu i nic poza tym nie widać

Stany zerowe i surowe to jest to, fajnie się buduje domy jak "dobrze idzie" wczoraj spotkałam w sklepie we wsi gościa który ode mnie kupił poprzedni mały domek, fajnie jak ludzie są zadowoleni. Gorzej jakby jakieś gnioty wyszły jakby miały wyjść to by już wyszły bo to ponad 2 lata już, a są zadowoleni. Miejsce też fajne, ślepa uliczka z minimalnym ruchem i po sąsiedzku dzieci w tym samym wieku więc jest spokojnie i wesoło
Kontonaogrod 11:22, 17 gru 2025

Skończyłam rezerwować hotele i samoloty na nasze ferie. Lecimy 2 dni wcześniej do Aten bo lot dzień przed jest o połowę tańszy... więc na spokojnie spędzimy w Atenach 2 noce przed lotem do Singapuru - taniej niż lecieć bez pobytu. A Młodej bardzo się tam podobało, zwłaszcza jedzenie autobusy z lotniska do centrum jeżdżą 24/7 co 15-20 minut, pokój w samiutkim centrum więc wszędzie blisko na piechotę. Dzień oglądania starych kamieni, pity, tzatzików, souvlaki i na deser jogurt z prażonymi orzechami i miodem

No i wyśpimy się w łóżkach jak ludzie

Była też opcja z przesiadką na Malcie i opcją całego dnia tamże, ale w styczniu jest duża szansa że będzie tam padać i nie być specjalnie ciepło więc wygoda zwyciężyła
sylwia_slomc... 13:01, 17 gru 2025

Widoki nieziemskie....
Kontonaogrod 19:40, 17 gru 2025

Dzięki Sylwia. Może kiedyś się przyzwyczaję

Polecam pana Mirka, przylaszczki i kopytnik po 4 zł

Konieczki 10:04, 18 gru 2025

Dawaj namiary na Pana Mirka (bo widzę że pakuje w woreczki po chlebie
Kontonaogrod 10:08, 18 gru 2025

Mirek Kr na messengerze ze zdjęciem - ułożonymi polanami drewna
Normalnie po 5 zł kopytnik i przylaszczka, a że wzięłam 25+25 to mi sprzedał po 4zł
Woreczki takie wymęczone więc wygląda na starszego pana który bardzo mnie przepraszał bo pogoda i że wysyłka się opóźni o parę dni

Ryzyk fizyk bo wpłata na konto (200zł + wysyłka inpost), ale wysłał i widzę że od paru lat ogłasza się na grupach fejsbukowych więc zawierzyłam
Kontonaogrod 19:54, 18 gru 2025

Tym razem wigilijka w szkole