Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 23:28, 05 sty 2026

Też raz miałam fajnych sąsiadów. Raz. Pod Łodzią.

Za trzy lata sprzedaje ten bałagan bo już będę mogła i spadamy. Na Pomorze do lasu albo do Anglii , się zobaczy.
ajka 09:56, 06 sty 2026

Szafki prawie jak szyte na miarę. Współczuję problemów i nerwów.
Kontonaogrod 11:23, 06 sty 2026

Prawie

Będę żyć ale serio coraz mniej normalnych ludzi na tym świecie. Albo to ja? Zawsze się zastanawiam że może to ja, bo koncentracja idiotow w otoczeniu trochę za duża żeby to była średnia?
Kontonaogrod 11:24, 06 sty 2026

Ciekawe czy choć jeden z Uli przetrwa zimę

Konieczki 21:28, 06 sty 2026

Współczuję, ręce mi opadły.
Ludziom się wydaje że pozjadali rozumy. Szkoda nerwów które Cię to kosztowało. Oni myśleli że jak wrzuca w czata to Cię postraszą...
Te szafki fajne, widoczki również.
Jak tam papryka zaczęła Ci już kiełkować?
Kontonaogrod 05:54, 07 sty 2026

Ale jak to postraszy? Po co? Skoro się zgodziłam wysłać tam mojego hydraulika?
Zamiast podziękować to mi wysłał dwie strony A4 bredni z których większość nie ma oparcia w prawie?
Nie rozumiem

Papryk wykiełkowało ok 25 sztuk, wysieje jeszcze raz bo posiałam z 50 myślę

Dzięki za wsparcie i pomoc, Asia!
Kontonaogrod 08:47, 07 sty 2026

Wiecie może gdzie można kupić nasiona soi edamame w dużej paczce najlepiej? Albo suszoną edamame? (nie blanszowaną, nie prażoną, nie mrożoną - bo z takiej nic nie wyrośnie
Narsilia 08:49, 07 sty 2026

Naprawdę bardzo źle trafiłaś ja mam tyle znajomych co wynajmują mieszkania itp i nie mają żadnych problemów z lokatorami ale jak już się coś trafi to ani złością , ani dobrocią z takimi. Czasy się zmieniają i ludzie też ale to już jest czysty egoizm i podłość , wykorzystanie drugiej osoby was w tym przypadku , dobrze że to odsunęłam na radcę prawnego bo szkoda twoich nerw ale no miejmy nadzieję że każdy krok zbliza do zakończenia tej relacji toksycznej na której żerują chowając się za prawami kupującego
Kontonaogrod 09:03, 07 sty 2026

Zablokowałam ich dzisiaj w nocy (sms/facetime/e-mail, telefon) bo od dwóch tygodni podskakuję na każde piknięcie i sprawdzam maile co 10 minut. Nie zamierzam się wykończyć przez jakichś co najmniej dziwnych ludzi.
W mailu napisałam im że w razie dalszych wątpliwości moim pełnomocnikiem prawnym jest ten radca.

Radca mi trochę pozmienia to pismo z AI, powiedział że nie może się bezkrytycznie podpisać pod nim ja bym je wysłała sama ale wysłane z kancelarii prawnej jest mocniejsze, myślę.

Jeszcze 4 lata i 9,5 miesiąca buahahahaha

Masakra. Nigdy więcej. Jak sprzedam ten dom -w którym teraz mieszkamy - to starszym wioskowym ludziom, żadnych blokowych młodziaków. Ale nigdy nie wiadomo na kogo się trafi...

Ale żeby trafić tak źle to trzeba mieć pecha… trzeba było zaakceptować ofertę tej rodziny z trójka dzieci. Wioskowy gość umiałby cokolwiek zrobić dookoła domu… może