Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 18:12, 18 lip 2026

Danka

Na razie idzie na analitykę medyczną do Wrocławia, na uniwersytecie medycznym.

Dostała się jeszcze na weterynarię na uniwersytecie przyrodniczym we wrocku, a w Białymstoku na uniwersytecie medycznym na bioinformatykę i psychologię. Na weterynarię w Warszawie i analitykę tamże też.

Wycofuje papiery z Białegostoku i na razie plan to analityka we wrocku

Jak się dostanie gdzieś na medycynę z list rezerwowych to będzie myśleć
W poniedziałek Kaszuby. Potem 2 tygodnie na obozie konnym jako kadra. I potem po Europie bo mają gratisowe bilety na pociągi więc będą sobie jeździć do połowy września

Chemię ogarnia. Spieprzyła maturę bo w szkole mieli problemy z nauczycielem, wiecznie go nie było a potem szukali nowego i tym sposobem połowy materiału nie zrobili. W czwartej klasie jej załatwiłam korepetytora jakiegoś doktoranta z UJ, wyprowadził ją i był zadowolony ale widocznie nie ogarnęła wszystkiego

Myślę jak się będzie uczyć na bieżąco to nie będzie mieć z chemią większych problemów
Kontonaogrod 18:17, 18 lip 2026

Polon napisał(a)
Zobacz na stronie namedycyne ile jest razy podany próg, to tyle było list. Rekrutacja na lek to długi proces, całe wakacje trwa i jeszcze we wrześniu, tak więc poczekaj jeszcze trochę cierpliwie . Trzymam kciuki

A ceny roślin - no też tak patrzę, że tylko na P9 mnie stać

Zobaczymy. Całkiem jej się wygodnie myśli że analityka i że Wrocław. Na nowym kampusie farmacji gdzie zorganizowali dni otwarte na których była.
Poczytała sobie o przedmiotach o kadrze o tym co się robi po I wycofuje papiery z psychologii. W inne miejsca gdzie się dostała nie złożyła dokumentów czyli ktoś inny wskoczy na jej miejsce.

Czas ma zorganizowany, od poniedziałku do połowy września wakacje z przerwą na pilnowanie domu i psa i podlewanie szklarni jak nas nie będzie - tydzień w Anglii

Będzie dobrze, ale rollercoaster taki że nie polecam
Kontonaogrod 18:18, 18 lip 2026

Pomidory mniam

daszum 18:23, 18 lip 2026

No to wszystko jasne chociaż bioinformatyka wygląda interesująco.
Polon 18:44, 18 lip 2026

Rollercoaster??? Poczekaj na pierwszą sesję

Pomidorki cudne, nie mogę się moich doczekać. Dzisiaj przyszedł preparat wapniowy - muszę pryskać, a nie chce mi się
Kontonaogrod 19:25, 18 lip 2026

Danka

Ja bym poszła z tego wszystkiego na bioinformatykę właśnie. Ale z tego co mi Młoda pokazywała to pierwszy rok Analityki wygląda jakby miała go ogarnąć. Prócz anatomii psychologii socjologii i biochemii nic tam nie ma czego mogłaby nie zdać haha

Myślę że da radę

Gosia

O nie, martwić sesjami się nie zamierzam. Młoda jest pilna i obowiązkowa i umie sobie czas zorganizować. Da radę i ogarnie.

Nie pryskam, niech się dzieje wola nieba. Wszystko wygląda ok. W szklarni. Bo te z brakami już wywaliłam

A na zewnątrz jak przeżyją to będzie jakiś cud bo mamy 30 stopni i żarówkę a za parę godzin 12 i deszcz…
Jak mają przeżyć to przeżyją

Posadziłam rośliny ze Słowacji, małe te sadzonki więc na kwiaty trzeba będzie poczekać.

W szkółce ładne doniczki c1 z liliowcami po 25 zł więc nie tragicznie, ale nie mieli nic czego ja już nie mam
Kontonaogrod 20:27, 18 lip 2026

Nie miałam co robić to teraz już mam

tulucy 23:36, 18 lip 2026

To wesoło miałaś . U mnie było szukanie fotografa w Finlandii, bo młoda nie ogarnęła przed wyjazdem, ze do aplikowania potrzebne jest zdjęcie. A żadnego nie mogła znaleźć w mailach, ja zresztą też nie. A na pewno nam przesyłał fotograf.

Młoda póki co jest przyjęta na socjologię na APS, ale czekamy na wyniki z UW, tam powinna się dostać na kulturoznawstwo. Wyniki we środę, 22 beda. Musi się zdecydować, gdzie mam wieźć jej papiery, bo ona wróci dopiero pod koniec lipca.
kasiek 08:44, 19 lip 2026

Ależ szalejesz na nowej działce, to Ci dopiero powierzchnia do obrobienia, za to jakie widoki! A jak jest z wiatrem przy takich powierzchniach?

Kwitnienie piwonii, liliowców i irysów - spektakularne, masa robi wrażenie! I bardzo z Ciebie pracowita mróweczka, taki typ ADHD - skąd ja to znam
daszum 09:14, 19 lip 2026

Poczytałam o tej bioinformatyce, myślałam, że to co innego.

Na pewno da radę
Myślę, że medycyna jeszcze się objawi